Nálož informací o Vigoru od Bohemia Interactive
Vigor Novinka Nálož informací o Vigoru od Bohemia Interactive

Nálož informací o Vigoru od Bohemia Interactive

Martin Cvrček

Martin Cvrček

29
Platformy Xbox Xbox One

Chystaná exkluzivita pro Xbox One se prezentuje i na sérii screenshotů.

Reklama

Začátkem týdne vývojáři z brněnské pobočky Bohemia Interactive představili multiplayerový survival Vigor, který je koncipován jako exkluzivita pro Xbox One. Pokud vám nestačily tehdejší materiály, můžete se podívat na nálož screenshotů. Ty ukazují postavy hráčů, kteří musí bojovat, přežívat, hromadit zdroje a udržovat či vylepšovat přístřeší, i působivé prostředí Norska roku 1991, které je jediným útočištěm po konci jaderné války, jež zdevastovala střední Evropu.

Díky rozhovorům v průběhu E3 navíc došlo na zveřejnění dalších informací. Ve Vigoru kupříkladu nemusíte řešit hlad, žízeň, nemoci a další faktory, takže aspekt přežívání není tak hluboký jako třeba v případě DayZ. Hra navíc mnohem víc sází na vaše přístřeší. Po úrovních nepostupuje vaše postava, ale vaše obydlí, které je vám neustále k dispozici. Z něj se pak vydáváte na výpravy do celkem šesti různých map o rozloze zhruba 1x1 km, abyste nahromadili potřebné zdroje, materiály a suroviny. V budoucnu by měly být k dispozici další mapy. Obecně platí, že mapu můžete kdykoliv opustit přes jeden z jasně stanovených bodů, a to bez postihu, a maximálně na ní můžete strávit 20 minut. Poté hrozí smrt v důsledku radiace.

Když zemřete, ztratíte vše, co jste u sebe zrovna měli, ačkoliv je třeba podotknout, že zabíjením hráčů lze získat jen jejich výbavu, ne například zkušenostní body, které by koneckonců byly vaší postavě k ničemu. Když se ale zvládnete vrátit, můžete ve svém obydlí vyrábět zbraně. Nejdřív však musíte vědět, jak určitou zbraň vyrobit a jak je složená, takže je nejprve nutné rozložit více kvérů stejného typu, abyste mohli dát dohromady potřebný nákres. Zbraně z různých dob a s nimi spojené druhy munice by přitom měly být pojaté dost autenticky.

Za zmínku stojí ještě možnost hrát s pohledem z první i třetí osoby nebo prvek shozu zásob na určité místo na mapě, což vám může dost pomoci. Zabrání shozu má však pár háčků. Nejen že vidíte, kam zásoby dopadnou, ale navíc vám hra ukazuje, kam se přesunují v případě, že se jich ujme některý z hráčů. Jestli se tedy zásob chcete zmocnit, musíte dost uvažovat nad tím, jestli se vyplatí kvůli nim riskovat a co pro případný větší zisk v případě úspěchu musíte udělat.

Pokud máte účet Bohemia Interactive, můžete se na oficiálním webu přihlásit do Close Preview, tedy k nadcházejícímu testování. Jinak platí, že Vigor vyjde jako free-to-play titul pro Xbox One v únoru 2019 a letos v létě se v rozpracované podobě podívá do programu Xbox Game Preview. Pro přístup si však v tomto případě budete muset zakoupit Founder‘s Pack za dosud neznámou cenu.

A pokud jde o často dotazovanou možnost vydání Vigoru na PC, Lukáš Haládik z Bohemia Interactive na Twitteru uvedl, že takové informace jsou tajné. Přeberte si to, jak uznáte za vhodné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama