Náš pohled: Bethesda možná láká na odhalení Rage 2, Starfield a The Crossing
RAGE 2 Novinka Náš pohled: Bethesda možná láká na odhalení Rage 2, Starfield a The Crossing

Náš pohled: Bethesda možná láká na odhalení Rage 2, Starfield a The Crossing

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Mohla by série obrázků s růžovou příměsí naznačovat, co chystají studia spadající pod Bethesdu?

Reklama

Ve středu večer společnost Bethesda předvedla geniální případ virálního marketingu, když využila toho, že se v nabídce kanadského Walmartu objevil mimo jiné titul Rage 2, pokračování postapokalyptické střílečky od id Software z roku 2011. Na sociálních sítích následně zveřejnila obrázek, který s grafickým umem na úrovni čtyřletého dítěte upozorňoval na to, co je špatně na provizorním náhledu krabičky v katalogu Walmartu.

V noci ze čtvrtka na dnešek pak Bethesda začala zveřejňovat další obrázky, tentokrát už ale o poznání odlišné. Vše odstartovala fotografie londýnské hodinové věže Big Ben, na níž bylo růžovou barvou naznačeno datum 14. května. Protože růžová barva byla využita i v kauze Walmart a Rage 2, začaly se množit představy, že je hra opravdu na cestě a Big Ben láká na její oficiální oznámení dne 14. května.

V následujících hodinách následovaly další fotografie, konkrétně raketa, která na sobě opět má datum 14. 5., a křižovatka v Japonsku. Oba obrázky jsou potřísněné růžovou barvou. Dost možná nejvýmluvnější je však čtvrtý obrázek, který ukazuje tetovanou ženu s šíleným účesem ve frontě lidí. Žena vypadá, jako by vypadla z Rage, a vedle ní je sklo s nápisem Anarchy Tours. Slovo Anarchy bylo přitom v případě Rage často využíváno. Postavu, která dělá pocit, že by do Rage zapadla, ukazuje i zatím nejnovější obrázek nástupu do taxíku.

V tuto chvíli už nemůže být mnoho pochybností o tom, že oznámení Rage 2 je na spadnutí. Logicky se tedy dá předpokládat, že i předešlé obrázky odkazují na něj. Co když to ale tak není? Co když fotografie s růžovou příměsí nesměřují k jednomu jedinému projektu, ale naznačují příchod dalších titulů Bethesdy, které budou naplno odhaleny na letošní výstavě E3? To mě alespoň napadlo během dne, a tak jsem si řekl, že se o své divoké dohady podělím.

Více než rok se spekuluje o tom, že Bethesda Game Studios, tým zodpovědný za sérii The Elder Scrolls a za většinu novějších Falloutů, pracuje na obrovské vesmírné hře nazvané Starfield. Víme, že než se studio dostane k toužebně vyhlíženému šestému dílu ságy The Elder Scrolls, má dojít na dva odlišné, údajně dost rozsáhlé projekty. S ohledem na vyobrazení rakety jako symbolu vesmíru tedy připadá v úvahu, že je Starfield jakožto vesmírný titul skutečností a raketa na něj odkazuje.

A co křižovatka? V jejím případě možná lze najít vodítka v minulosti. Konkrétně v minulosti studia Arkane, autorů Dishonored a Prey. Před dávnými časy lidé z Arkane chystali projekt s názvem The Crossing. Mělo jít o ambiciózního křížence singleplayeru a multiplayeru, který poháněl Source Engine od Valve a který byl zasazený do Paříže ve dvou zcela odlišných érách. Titul byl nakonec zrušen, a to ještě předtím, než studio Arkane spadlo pod křídla Bethesdy. Před několika lety však společnost Zenimax, která vlastní Bethesdu, značku The Crossing obnovila. Slovo crossing přitom znamená křížení a symbolem něčeho takového může být právě křižovatka.

To bychom měli Rage 2, Starfield a The Crossing. Zbývá Big Ben. Možná posloužil jen k obecnému uvedení data 14. května, dne, během něhož by zmíněné počiny mohly být formálně oznámeny, než budou v červnu na E3 naplno odhaleny. V úvahu by snad mohl připadat i nový Doom. Po nedávném vyjádření Peta Hinese z Bethesdy jsou někteří přesvědčeni, že pokračování restartu z roku 2016 převezme podtitul Hell on Earth po původním Doomovi 2 z roku 1994. Hell on Earth znamená Peklo na Zemi a Big Ben by mohl být dostatečným symbolem Země. V tomto případě ale možná jen chci vidět něco, co není.

Toto tvrzení samozřejmě může platit i v ostatních případech. Zdůrazňuji, že tato novinka je čistě spekulativní, takže vše berte s rezervou. Přesto si myslím, že růžová smršť může odkazovat na brzké oznámení Rage 2, Starfield a The Crossing, k němuž dojde 14. května. A očividně nejsem sám. Lze se samozřejmě ptát, proč odhalovat chystané hry už nyní a nepočkat měsíc na E3. Považuji však za pravděpodobné, že toto pondělí dojde opravdu jen k formálnímu oznámení, případě k vydání trailerů a základních informací, abychom mnohem víc viděli na E3 konferenci, na níž by bylo tímto způsobem dost podstatně lákáno. Bethesda nezřídka dělá různé věci jinak než ostatní, takže uvidíme v pondělí. Do té doby odkládám čepici ze staniolu a budu doufat, že se mé představy naplní. A že se nedočkáme jen Skyrimu pro hodiny, semafory, fronty na záchod, taxi a letové počítače NASA.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama