Naughty Dog potvrdilo vývoj nové příběhové hry a problémy The Last of Us
The Last of Us Novinka Naughty Dog potvrdilo vývoj nové příběhové hry a problémy The Last of Us

Naughty Dog potvrdilo vývoj nové příběhové hry a problémy The Last of Us

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vývoj hry měl být pozastaven.

Reklama

Na středeční akci PlayStation Showcase se překvapivě neobjevila připravovaná multiplayerová hra z univerza The Last of Us. Samotní vývojáři ze studia Naughty Dog přitom delší dobu mluvili o tom, že k plnohodnotnému představení hry dojde v průběhu letošního roku, takže se právě tato konference jevila jako ideální místo pro odhalení premiérové ukázky a dalších podrobností.

Zástupci studia v reakci na četné dotazy vydali prohlášení, ve kterém hráče ujišťují, že vývoj hry nadále pokračuje. Jedním dechem ale dodávají, že na vývoj projektu budou potřebovat více času. Prostřednictvím stejné zprávy vývojáři vůbec poprvé oficiálně potvrdili, že kromě zmíněného multiplayerového The Last of Us ve studiu aktuálně vznikají také další hry v čele s novým singleplayerovým titulem, kterým by mohla být úplně nová značka nebo pokračování The Last of Us.

Na tuto zprávu ještě ve stejný den zareagoval respektovaný novinář Jason Schreier, který ve svém článku pro magazín Bloomber prozradil, že problémy při vývoji multiplayerového The Last of Us jsou o poznání závažnější, než se z oficiálního vyjádření Naughty Dog může zdát.

Schreier prozradil, že vývoj hry byl před časem pozastaven. Důvodem mají být obavy o celkovou kvalitu a dlouhodobou životaschopnost titulu. Tyto pochybnosti měly vyústit v přesun velkého množství vývojářů na jiné projekty uvnitř Naughty Dog.

Na multiplayerovém The Last of Us má v současnosti pracovat pouze malý tým, který společně s vedením studia přehodnocuje a posuzuje možný směr, jakým by se vývoj projektu mohl vydat. Tyto informace v součtu poukazují na výrazné problémy, které mohou celý vývoj výrazně prodloužit, zkomplikovat a v nejhorším případě i ukončit.

Naughty Dog potvrdilo vývoj nové příběhové hry a problémy The Last of Us
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama