Naughty Dog se chce věnovat vývoji pro PC i PlayStation
The Last of Us Novinka Naughty Dog se chce věnovat vývoji pro PC i PlayStation

Naughty Dog se chce věnovat vývoji pro PC i PlayStation

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Další projekt slavného studia zřejmě zamíří na obě platformy.

Reklama

Akční adventura The Last of Us Part I se včera dočkala vydání verze pro počítače. Už z prvních ohlasů ale bylo zřejmé, že mají autoři z hlediska optimalizace před sebou ještě spoustu práce. O neutěšeném technickém stavu hry jsme vás informovali v samostatné novince. Vývojáři ze studia Naughty Dog se prostřednictvím sociálních sítí brzy po vydání za aktuální problémy omluvili a slíbili nápravu.

Zástupci studia zároveň na svých oficiálních stránkách vydali poměrně dlouhé vyjádření, ve kterém popisují jednotlivé vlastnosti a specifika PC verze hry. V samotném závěru poté v krátkosti lákají na svá další dobrodružství, které mají zajímat hráče na PlayStationu i PC. Konkrétně je zmíněno, že má studio v plánu své budoucí příběhy přinášet na PlayStation 5 i PC a vyvíjet na obě tyto platformy.

Naughty Dog se chce věnovat vývoji pro PC i PlayStation

I přes toto pro PC hráče nadějně vyznívající tvrzení se nedá očekávat, že by odteď vycházely všechny nadcházející hry od Naughty Dog zároveň na PlayStation a PC. Je však možné, že se zmínka o budoucím projektu týká připravované multiplayerové hry ze světa The Last of Us.

Už před časem se v souvislosti s tímto titulem hovořilo o možné PC verzi, která by mohla vyjít zároveň nebo minimálně nedlouho po verzi pro PlayStation 5. Vzhledem ke spekulovanému free-to-play modelu by takový krok dával možná ještě větší smysl než u čistě singleplayerových her.

V úvahu připadá také PC verze The Last of Us Part II, kterou by teoreticky mohla doprovodit vylepšená verze pro PlayStation 5. Vývojáři ostatně už v minulosti naznačili, že by se druhé The Last of Us mohlo dočkat rozsáhlejší aktualizace pro současné platformy. Na oficiální odhalení plánů studia Naughty Dog si ale ještě budeme muset nějaký čas počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama