Ne všechny hry od vývojářských studií patřící Sony budou exkluzivní
Novinka Ne všechny hry od vývojářských studií patřící Sony budou exkluzivní

Ne všechny hry od vývojářských studií patřící Sony budou exkluzivní

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

13
Platformy PlayStation PlayStation 4

Shawn Layden, předseda SIE Worldwide Studios nastínil budoucí plány Sony s jejich exkluzivními tituly.

Reklama

Gamescom je v plném proudu a o zajímavé zprávy není nouze. Jedna z těch nejzajímavějších, která během včerejšího večera obletěla svět, se týká nové akvizice Sony, a to ve formě populárního vývojářského studia Insomniac Games. O tom jste se samozřejmě mohli dočíst i u nás, a pokud vás tak zajímají bližší informace o samotném nákupu, či studiu Insomniac Games můžete se podívat na náš včerejší článek. V návaznosti na tuto událost tu máme i zajímavá vyjádření od předsedy společnosti SIE Worldwide Studios, pod kterou patří všechny studia vlastněné Sony, Shawna Laydena.

Nákup společnosti Insomniac Games vyvolal spoustu otázek ohledně jejich bývalých projektů a to převážně šílené střílečky Sunset Overdrive. Ta sice vyšla již téměř před 5 lety, dlouhou dobu však byla exkluzivním titulem pro konkurenční konzoli Xbox One a do dnešních dnů jsme si ji neměli možnost na PlayStation 4 zahrát. Dle slov Shawna Laydena však tento titul nepatří mezi ty, kvůli kterým Sony koupilo tohle populární vývojářské studio.

"Byla to pro Insomniac skvělá zkušenost a také se díky této hře spoustu naučili," říká Layden, "Abych byl upřímný, zatím jsme o této IP moc nepřemýšleli. Máme rádi to, co vytvořili se Spider-Man franšízou a věci jako Ratchet and Clank. Tyto série jsou pro nás v současnosti a budoucnosti důležité a to je to, na co se chceme soustředit."

Dále se Shawn Layden také rozmluvil o celkovém konceptu PlayStation exkluzivit pro budoucí roky. Dle jeho slov exkluzivní tituly budou i nadále součástí strategie společnosti Sony, ale některé hry tvořené jejich vývojářskými studii, a to převážně ty multiplayerové, se mohou dočkat širší distribuce. To by tak mohlo znamenat, že her od first party Sony studií si budeme moci zahrát i na zařízeních, které nemají se Sony nic společného. O jaké hry se bude jednat a jak často Sony tento přístup zvolí se však teprve ukáže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama