„neáčková hra“PRYČ S KONVENCEMI!
Blogy čtenářů Článek „neáčková hra“PRYČ S KONVENCEMI!

„neáčková hra“PRYČ S KONVENCEMI!

Playman ...

Playman ...

Byla to první hra. Kde? Co? A jak? Vše se dozvíte ale pěkně popořadě; aneb vše má svůj čas, začátek a konec.. Velké představení jedné hry a žánru, pro…

Reklama

Byla to první hra. Kde? Co? A jak? Vše se dozvíte ale pěkně popořadě; aneb vše má svůj čas, začátek a konec.. Velké představení jedné hry a žánru, pro mě zcela nového a nepoznaného.

 

 

AAA versus INDIE HRY

Někteří o ní neměli ani potuchy, jiní na ni netrpělivě čekali. (Dobře tedy, jdu s pravdou ven, čekala na ni hlavně menšina z celkového počtu hráčů a to ještě na jednom zapadlém serveru :D  ...VelkejChytrák?)  Nikdy se dost dobře nevědělo zda a jestli vůbec hra spatří světlo světa. Pokud by jste čekali AAA herní kousek, čekali by jste marně. Hra, o které bude řeč je poněkud z jiného soudku. Právě z toho, který je malý a pro mnohé hráče nevábný a neprávem opovrhovaný; zvaný INDIE. Ano, tato hra je z žánru INDIE HER. Právě z toho žánru, kterým se „přiznávám se bez mučení :D " sám opovrhoval, což byla velká škoda. Ochudil jsem se totiž tak o lehkost a vtip zároveň, přesně o  ty věci, které by jste v „áčkových titulech“ hledali marně a kdyby jste je přeci jen našli, museli by jste je hledat lupou… Holt, smutný to fakt některých her.

 

 

Nuda? Neoriginální přístup?Vysoké HW nároky či nároky na vaši peněženku? Nic z toho vás v žánru INDIE HER nečeká, tyto hry jsou jak nenáročné, tak vtipné, zábavné a hlavně originální. Originální je zde hlavně hratelnost, která mnohdy exceluje mnohem více, než-li grafika, která hraje v áčkových titulech naprosto primární, zásádní roly. Zábavností INDIE hry mnohdy předčí ty takzvaně „ÁČKOVÉ“AAA hry s rozpočtem mnohdy vyšším, než kdejaký vysokorozpočtový film.

 

Toliko k úvodu, dnes si vezmu na paškál českou herní novinku, ano pro mnohé bude tato hra SKUTEČNOU NOVINKOU, jako bývala pro mě: představuji Vám hru od českého nezávislého studia, studia pracujícího pro zábavu:  FiolaSoft a jejich dlouho připravovaný projekt, PacIn: Nermessova pomsta.

 

 

V KOSCE

 

Jak hra vlastně začíná? „Žil jednou jeden Luzir, který patřil do národu PacInů, jež byl ustavičně utlačován zlým čarodějem Nermessisem, který si kladl nároky na magickou úrodu všech obyvatel pod pohrůžkou krutého trestu.“

 

 

Co je PacIn? Jedná se o rasu, ohrožovanou zlým Nermesissem. Ve hře se konkrétně převlékneme za červeného Luzíra, jehož úkolem je zachránit zbylé paciny, kteří byli Nermsissem uneseni. Po celou dobu ho budou stíhat temné síly a arkádové mise budou protkány příběhovými intermezzy podávanými formou vyprávění starce menší družině pacin dítek.

 

 

Co je cílem hry? Na hráči je, aby v každé úrovni posbíral všechny modré krystalky, což mu následně otevře dveře do dalšího kola. Přitom se musí vyhýbat různým protivníkům, jež se prostředí od prostředí mění, ale většinou jde o mechanické daemony.

 

 

 

 

 

Hledám krystal, mám svou víru,vždycky v sobě najdu sílu.Se smílkou a montym kráčím dál, pořád dálTahle cesta, jedna ze sta,vede právě rovnou z města.za sebou jsem nechal, vše co znám, vše co jsem znalChvíli vodou, chvíli ledem,bez kouzel to nedovedem.přátelství spojuje nás v tým. Vždyť já vím.Beru svitky, kreslím mapy,dostávám jen powerupy.Ner-me-ssis stále zbrojí tam, kde osud byl psán.V mojí partě vládne kázeň,Jako Greece já nejsem blázen.Vždyť já přeci dlouhou cestu mám, stále mám.Diego je turbo-šnekem,do temnoty běží s brekem.Takhle ho tam vyslat jsem si přál, vážně přál.Chvíli vodou, chvíli ledem,bez kouzel to nedovedem.přátelství spojuje nás v tým. Vždyť já vím.Beru svitky, kreslím mapy,dostávám jen powerupy.Ner-me-ssis stále zbrojí tam, kde osud byl psán.Chvíli vodou, chvíli ledem,bez kouzel to nedovedem.přátelství spojuje nás v tým. A co my s tím ?Beru svitky, kreslím mapy,dostávám jen powerupy.Ner-me-ssis stále zbrojí tam, kam nechce se nám.

Každý začátek je těžký a proto i tento herní  může být pro někoho oříškem. Úkoly bývají jak triviální, tak i poněkud  těžšího rázu. Což by mohl být potencionální problém, pro někoho naopak výhoda.

Hru bych díky tomuto doporučil jak pro mladšího, tak i pro staršího hráče. Hra je rodinná, je vhodná tak pro hraní rodičů s dětmi. Utužujete tak vztah se svými ratolestmi, kterážto věc může být docela podstatná.

 

NEGATIVA?

Potencionálním zklamáním by mohla být repetitivnost a  jednotvárnost, hlavně na začátku celého příběhu, proto jsem zmiňoval fakt o těžkém začátku. Pokud vás ale pár nudných pasáží od hry neodradí, zjistíte, že se jedná o nadprůměrný herní zážitek a vy se tak u hry královsky bavíte.

 

 

 

 

PacIn: Nermessova pomsta

 

Hru PacIn: Nermessova pomsta bych všem bez skrupulí doporučil, jedná se o skvělý, nenáročný herní skvost. Zda je právě tato hra váš šálek kávy zjistíte zahráním dema, zde ze Zingu anebo prostě a jednoduše ze stránek hry, tedy zde. Hru řadím do žánru nadprůměrných her, i ve společnosti svých „Áčkových“ kolegyň se bude nejenom skvěle vyjímat ale co do zábavnosti tyto hry mnohdy předčí.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama