Nechte se zlákat příběhem hry Vampyr
Vampyr Novinka Nechte se zlákat příběhem hry Vampyr

Nechte se zlákat příběhem hry Vampyr

Michal Burian

Michal Burian

7
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Z doktora Jonathana Reida se stal upír. Budete rozhodovat o životě a smrti v ulicích nemocného Londýna.

Reklama

Francouzské studio Dontnod (autoři Remember Me) nám za podpory Focus Home servírují příběhový trailer z připravovaného akčního RPG titulu Vampyr. Ten se zjeví na našich monitorech a televizích 5. června letošního roku ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Pokud vám nestačila nedávná série zákulisních videí, které nám postupně představily monstra, ulice temného Londýna a chování umělé inteligence, tak pro vás vývojáři mají další návnadu. Tou je téměř tříminutový trailer. Zaměřil se na příběh.

Jak víme z dřívějška, příběhová část má být oproti jiným hrám odlišná a je přirovnávaná spíše k divadlu, kde je vztah mezi herci a diváky těsnější než při sledování filmu. Tvůrci slibují, že se při hraní hry Vampyr vžijeme do hlavního hrdiny a prožijeme s ním nezapomenutelný příběh. Toho chtějí docílit díky propojeným mechanikám, které zahrnují průzkum, vyšetřování, rozhovory s občany Londýna, boj a těžké volby. To vše se má promítnout do vyprávění, stejně tak samotné vztahy hlavního hrdiny s dalšími lidmi.

Zpět ale k příběhu. Vžijeme se do Jonathana Reida, známého chirurga, kterého kousl upír, nakazil ho a z Jonathana se stal upír a musí si vybrat, kdo bude jeho večeří. Zároveň má ale před sebou nelehký úkol, musí zastavit velké zlo, které se skrývá v Londýně. Jde o tajnou společnost. Jonathan do ní postupně pronikne, je součástí toho tajného světa a touží po tom dozvědět se, kdo ho proměnil a proč. Zároveň chce najít lék na tuhle nemoc.

V Londýně roku 1918 vypukla španělská chřipka a v temných uličkách na obyvatele číhá nebezpečí v podobě upírů. I kdybyste nechtěli, tak jednou za čas musíte ochutnat lidskou krev a pořádně se napít, především z důvodu, že krev bude navyšovat vašeho schopnosti. Naštěstí si sami budete moci zvolit, koho si vyberete za svou další oběť. Jen mějte na paměti, že každé zabití bude mít vliv na chod a atmosféru jednotlivých čtvrtí. Někteří z vás se budou krmit kriminálníky, kteří nebudou nikomu chybět, zatímco jiní mohou být nelítostní a zabít i velmi významné občany, případně ty zcela nevinné. Když to přeženete, začnou mít lidé strach a budou obezřetní.

Londýn nabídne čtyři okrsky. V chudinských oblastech Whitechapel a Docks kvete kriminalita, zatímco bohatší čtvrť West End španělská chřipka tolik nezasáhla a lidí se cítí mnohem bezpečněji. Poslední je Pembroke Hospital, kde hlavní hrdina Jonathan Reid bude léčit nemoci, případně se v něm projeví upír a vysvobodí nemocné z utrpení. Každá ze čtyř čtvrtí bude specifická a žije v ní odlišná skupina občanů.

Pro více informací o hře si přečtěte naše dojmy z hraní.

Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama