Need for Speed: The Run s filmovou podívanou
Preview Need for Speed Článek Need for Speed: The Run s filmovou podívanou

Need for Speed: The Run s filmovou podívanou

Michal Burian

Michal Burian

32

Nejnovější díl NFS připravuje studio Black Box, které staví především na příběhu. Dokážete vyhrát závod napříč Amerikou ze San Franciska do New Yorku? + nové obrázky a gameplay trailer.

Reklama

E3 prezentace společnosti Electronic Arts nebyla moc laskavá k Need for Speed: The Run. Dozvěděli jsme se akorát, že nové NFS půjde úplně jinou cestou než jeho předchůdci. Má totiž stavět na příběhu, který hráče převtělí do Jacka, může, jenž se dostal do špatné společnosti. Ta ohrožuje jeho život. Existuje pouze jedna cesta, jak se dostat z této lapálie a zaplatit dluhy - vyhrát ilegální závod napříč Amerikou, který se jede ve dne v noci a za proměnlivého počasí ze San Franciska do New Yorku.

Závod od pobřeží k pobřeží v Severní Americe. Čekat vás bude přes 200 dalších míst, od centra San Franciska, přes kopce v Kalifornii, Nevadskou poušť, zasněžené hory Rocky Mountains, mezistátní dálnice a další kultovní americká města (Chicago, Las Vegas, Denver či Detroit). Dohromady přes 300 km.

Hra je rozdělena na několik částí. Většinu času strávíte v autě, kde soupeříte s policejními jednotkami, vyhýbáte se provozu a samozřejmě závodíte s ostatními. Méně než 10% hry budou tvořit interaktivní filmové sekvence, v nichž budete mj. utíkat po střechách, což jste mohli vidět již v E3 demoverzi. Tyto sekvence jsou v Need for Speed: The Run především kvůli vyprávění příběhu, rozmanitosti, a aby se alespoň na chvilku změnilo tempo hry.

"Hlavní hrdina Jack se dostal do velkých problémů. Dluží nemalí balík peněz. Aby se z této lapálie dostal a stal se volný, musí vyhrát nebezpečný a adrenalinový ilegální závod napříč Amerikou. Pokud tak neučiní, zabijí ho," vysvětluje příběh výkonný producent Jason Delong kolegům z prestižního IGN.

Díky výše zmíněné zápletce a závodu ze San Franciska do New Yorku může studio EA Black Box připravit rozmanité lokality. Redakce IGN viděla závod v kaňonech v poušti Death Valley, kde číhají zvlněné a kroutící se silnice, vrcholky skal a mnoho dalšího. Úkolem je předjet všechny závodníky a protknout cílovou čáru jako první, což prý není vůbec jednoduché. Ve vysoké rychlosti se řítíte neznámým prostředím, kde si stačí vybrat jedno špatné místo k předjetí, abyste skončili mimo vozovku, narazili do sloupu elektrického vedení nebo do skály.

Závod napříč Amerikou nabízí nejrůznější výzvy, ať už to jsou technické závody po horských výběžcích, protijedoucí vozidla na mezistátní nebo honičky s policií ve městě. Existují dokonce závody jeden na jednoho, do kterých se mohou přimíchat také policejní jednotky. A ano, chybět nebude ani sprint z jednoho bodu do druhého.

Skutečná místa jsou pro Black Box novou zkušeností. Pomáhá jim přitom Frostbite 2 engine, jenž dovoluje snadněji vytvářet detailní otevřené prostředí. "Vždycky jsme byli technicky omezeni v tom, co můžeme udělat. Nyní, když máme Frostbite 2 engine, jsme zjistili, že práce jde mnohem snadněji. Engine nám dovoluje vytvářet obsah velmi rychle, což znamená, že se můžeme pečlivěji věnovat detailům a udělat impozantní mapu z pobřeží k pobřeží. Mohli jsme vybrat pět hlavní měst a pečlivě se jim věnovat," nechal se slyšet Delong.

Do NFS: The Run byla integrovaná také vylepšená verze sociálního systému Autolog, který vás v kampani pro jednoho hráče bude sledovat na každém kroku. Vaši přátelé tak budou ihned vědět, co právě děláte a jak se vám vede. Systém bude rovněž porovnávat dosažené časy v jednotlivých závodech. "Máte šanci porazit svého kamaráda. Díky tomu jsou závody víc osobní," říká Delong.

Need for Speed: The Run chce poskytnout odlišný způsob závodění. Zapomeňte na standardní formování "3, 2, 1, GO!". Zde budete mít k dispozici obrovské množství jednotlivých typů závodů a soutěží, které se promítnou do celého eposu hry. Příběh je důležitou součástí a Frostbite 2 engine umožní detailní postavy, stejně jako nádherně zpracovaná auta.

O módech pro více hráčů nechtěl Jason Delong prozatím mluvit – budeme si muset počkat na GamesCom. Z dřívějších zpráv víme, že NFS: The Run obsáhne online i lokální multiplayer a úspěch v multiplayeru odemkne nová auta a další výhody.

V The Run se vysokorychlostní a zarytý arkádový styl Need for Speed série nemění. Půjde o jakousi kombinaci Hot Pursuit a Shift 2: Unleashed, dočkáme se tedy jak arkádového bláznění, tak technických pasáží. Vozy jsou prý těžší, drift není tak snadný (zapomeňte na to, že do každé zatáčky budete driftovat) a nově se dočkáme i skákání. Samotné vedení EA tvrdí, že Black Box na hře pracuje tři roky, neměla by se tedy opakovat situace jako u Undercover.

Další zajímavosti

- Kamery při jízdě; Hood, nárazník a 3. osoba

- Tvůrci se inspirovali filmy jako je Cannonballrun a samotným herním enginem (Frostbite 2).

- Black Box dělá 3 roky na PC, PS3 a Xbox 360 verzi, další týmy pracují na Wii a 3DS verzích.

- NFS: The Run nemá nic společného s příběhem Underground / MW.

- Od začátku kariéry se setkáme s 20 až 30 závodníky, občas i z minulých událostí.

- K dispozici bude také možnost flashbacků, stejně jako v DiRT 3.

- Obnovení nitra

- Prozatím víme o následujících automobilech: Porsche 911 GT3 RS 4.0, Subaru Impreza WRX STI, Nissan Skyline GT-R (R32), Lamborghini Gallardo LP550-2, Pontiac Firebird (1980), Lotus Evora, BMW M3 E30 Sport Evolution, BMW E92 M3 GTS, Mazda MX-5, Volkswagen GTI Mk1, Audi R8 Coupé, Ford Shelby GT500, Nissan Datsun 240Z a McLaren MP4-12C.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama