Nejlepší lovec platinových trofejí. V Guinessově knize jich má zapsáno 1691
Novinka Nejlepší lovec platinových trofejí. V Guinessově knize jich má zapsáno 1691

Nejlepší lovec platinových trofejí. V Guinessově knize jich má zapsáno 1691

Michal Burian

Michal Burian

37
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 3 PlayStation Vita Vita

Hakam "Hakoom" Karim každý den sbírá další a další platinové trofeje.

Reklama

Hakam "Hakoom" Karim z Bahrajnu to dokázal. Po letech snažení se mu dostalo uznání a 19. září 2018 byl zapsán do Guinessovy knihy rekordů jako nejlepší lovec platinových trofejí. Na svém PlayStation Network účtu jich měl úctyhodných 1691. Každým dnem se ale počet platinových trofejí zvedá a v době psaní tohoto článku jich 1722. Celkem všech trofejí potom 70 283. Druhý v pořadí je mu hodně blízko, Američan s přezdívkou Roughdawg4 má pouze o dvě platinové trofeje méně. Třetí už na ně ztrácí, ten má 1447.

Karim vlastní celkem 2525 her. Hraje každý den a chlubí se tím, že týdně odehraje nějakých 70 až 120 hodin (je to vůbec možné?). Jeden by se domníval, že nic jiného zapálený lovec trofejí nedělá. Není to ale pravda. V rozhovoru pro britský Eurogamer se před časem svěřil. Dle svých slov chodí normálně do práce. Po návratu domů usedne na pár hodin ke konzoli a poté tráví čas se svou rodinou, případně jde ven. PS4 občas zapne i v práci a když chce získat nějakou záludnou trofej, nastaví třeba ovladač tak, aby se jeho herní avatar točil nebo chodil, zatímco Karim spokojeně spí. Svou závislost si uvědomuje, jednoho dne by rád skončil, ale prý to není možné. Je posedlý lovem trofejí. Z toho důvodu hraje i hry, které by ho jinak nezaujaly, případně ty, které jsou dostupné jen ve vybraných regionech.

Mezi nejtěžší platinové trofeje považuje ty z her Fight Night Round 4, Guitar Hero Metallica a Super Street Fighter 4. Ty má ještě z dob PS3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama