Nejnákladnější hrou EA je Old Republic
Star Wars: The Old Republic Novinka Nejnákladnější hrou EA je Old Republic

Nejnákladnější hrou EA je Old Republic

Michal Burian

Michal Burian

1

Společnost Electronic Arts posílá balíky zelených papírku studiu BioWare, které v současné době pracuje především na netrpělivě očekávaném masivně multiplayerovém RPG titulu Star Wars: The Old Republic. Do tohoto obrovského světa se investuje mnohem víc než do "obyčejného" titulu (NFS, Crysis, Dead Space, FIFA, NHL apod.), a tak není divu, že se SW: The Old Republic stává vůbec nejnákladnější hrou z produkce EA.

Reklama

Abyste měli představu, tak náklady na obvyklou hru se pohybují kolem 30 milionů dolarů, za to však MMO nelze vytvořit, tam totiž investice razantně stoupají.

Bohužel jsme se nedozvěděli, kolik se přesně do zmíněného titulu investovalo. Díky Ericu Brownovi z EA si však můžeme udělat menší představu; World of Warcraft podle něj stál okolo 100 milionů dolarů, což je prosím přibližná částka, kterou hráči zaplatí měsíčně Blizzardu za hraní WoW.

Electronic Arts tedy do Star Wars: The Old Republic vkládají podobné naděje. Jestli jim to vyjde, si budeme moci ověřit nejspíš na jaře příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama