Nejočekávanější hry roku 2021 podle Zingu: Ondřej Partl
Speciály Článek Nejočekávanější hry roku 2021 podle Zingu: Ondřej Partl

Nejočekávanější hry roku 2021 podle Zingu: Ondřej Partl

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Vypadá to, že se na nás chystá dobrý ročník.

Reklama

Autoři Zingu vám představují svoje osobní nejočekávanější hry roku 2021:

Nejočekávanější hry roku 2021 podle Zingu: Martin Zavřel

(další budou následovat denně)


Nejočekávanější hry roku 2021 podle Zingu: Ondřej Partl
Ondřej Partl

Zástupce šéfredaktora, Zing.cz

Přezdívka: Hellierer

Hry jsou jeho koníčkem a vášní již od útlého věku, kdy se jako malý špunt klepal před televizí, když jeho táta právě procházel temnými uličkami jako Harry Mason v prvním Silent Hillu. Od té doby tíhne především k východní produkci, ale všeobecně není nijak zvlášť žánrově vymezen. Pokud hra nabízí dobře napsaný příběh či baví zajímavou hratelností, vždycky si ji rád zahraje. Mimo hry si rád přečte dobrou knihu, zhlédne kvalitní film a nebo vyrazí na nějakou tu pěší túru.


Rok 2020 skončil, kdy se všeobecně jednalo o jeden z nejhorších roků vůbec, plný krizí a nepříjemností. Nicméně z pohledu videoher se jednalo o rok velice silný, kdy i samotný videoherní průmysl profitoval v době, kdy se většina odvětví ocitla v nepříjemných situacích. Za to zcela jistě mohly i nové tituly, které byly častokrát velice kvalitní, přičemž téměř každý si našel toho svého favorita, o čemž jste se ostatně mohli přesvědčit i v našich speciálech o nejlepších hrách roku.

Každopádně abychom se pouze neohlíželi, tak musím říct, že i pohled do budoucna, tedy do roku 2021, nevypadá ale vůbec špatně, jelikož je zde již ohlášeno tolik zajímavých her, že to zase rozhodně nestihnu všechno odehrát. Každopádně společně s kolegy jsme se rozhodli dát dohromady seznam her, na které se těšíme nejvíce. Do mé nejočekávanější desítky se následně jen velice těšně nedostaly tituly jako The Medium, Hogwarts Legacy, Resident Evil Village, Atomic Heart či Evil Dead: The Game (avšak zde se spíše jedná o zvědavost a mé nesmírné fanboyovství k tomuto univerzu), kdy každý z nich má nemalý potenciál mne oslovit. Ovšem následující hry ho mají ještě o něco větší.

10) No More Heroes III

Říkal jsem to již několikrát, tedy se opět budu opakovat. Hry od Sudy51 mám opravdu velice rád, přičemž pokud jste četli můj žebříček těch nejlepších her roku 2020, tak jste asi zjistili, že se mi díky portu na Nintendo Switch povedlo dohnat oba díly jeho No More Heroes. V podstatě okamžitě jsem si dobrodružství z města Santa Destroy zamiloval, tudíž mi nezbývá nic jiného, než být nesmírně zvědav na to, jak dopadne díl třetí, jehož bychom se snad letos mohli i dočkat. Na každý pád ale věřím, že se bude minimálně jednat o takovou zábavu, jakou jsme si užili ve dvojce, a s trochou štěstí se dokonce dočkáme titulu, jenž bude dosahovat kvalit boží jedničky. Držme si palce.

9) Ratchet & Clank: Rift Apart

Z doposud ohlášených exkluzivních her na PlayStation 5 (případně ještě na PlayStation 4) mě jednoznačně nejvíce zajímá nové dobrodružství rošťáka Ratcheta a jeho robotího kamaráda Clanka. Upřímně se přiznám, že k této sérii jsem se dostal až na PlayStationu 4 díky re-imaginaci prvního dílu z roku 2016, avšak ta mě bavila měrou vrchovatou, tudíž se na další zářez opravdu těším. Navíc z doposud zveřejněných ukázek na mě tato hra působí zatím nejvíce "next-gen", jelikož cestování skrze jednotlivé dimenze vypadá neskutečně, přičemž moje úchylka na hromadu částicových efektů by zde mohla být poměrně bezpečně ukojena.

8) 12 Minutes

Hry od vydavatelství Annapurna Interactive mohu, a to tak, že nesmírně. Ať už se jedná o fenomenální Florence či parádní Outer Wilds, vždycky mě jejich hry dokáží něčím zaujmout. Nejinak tomu je i u 12 Minutes, což je skvěle vypadající interaktivní thriller, jenž bude sledovat osudy jednoho páru, který se při jejich večeři ocitne v časové smyčce. Tato premisa slibuje rozhodně zajímavý příběh, jenž navíc bude ozvláštněn hlasy herců, jako je třeba James McAvoy, Willem Dafoe nebo třeba Daisy Ridley. No těším se. A nemálo!

7) Evil West

Titul, jenž byl odhalen teprve nedávno na ceremoniálu předávání cen The Game Awards za rok 2020 a mnoho informací o něm stále nevíme. Avšak už ten CGI filmeček mě přesvědčil o tom, že u této hry nesmím chybět. A může za to především velice lákavý svět, který v sobě kombinuje ty dvě nejvíc cool věci - divoký západ a upíry! Co si jednoduše přát víc. Samozřejmě si ještě počkám na ukázky toho, jak se to vůbec hraje, avšak zvědavost je velká.

6) Shadow Warrior 3

A i další mnou očekáváné dílo pochází z dílny Flying Wild Hog studia (stejně jako Evil West), kdy se ale tentokrát jedná o pokračování už dobře zajeté série Shadow Warrior. U jejího třetího chystaného dílu si dovolím tvrdit, že se v mém případě jedná o sázku na jistotu, jelikož už předchozí dva díly této oživené série ve mně zanechaly velice pozitivní pocity. A po uveřejnění gameplay ukázky, jenž můžete zhlédnout níže, mi bylo naprosto jasné, že tohle potřebuju, a hned!

5) Ghostwire Tokyo

Když na nějaké hře pracuje Šindži Mikami, tedy duchovní otec série Resident Evil a Dino Crisis, tak je jasné, že se na onu hru jednoduše musíte těšit, jelikož cokoliv jiného jde proti jakémukoliv přesvědčení. Tak je tedy jasné, že se automaticky těším i na Ghostwire Tokyo, ačkoliv pořád úplně netuším, co od té hry čekat, což ovšem je i součástí jejího kouzla. A mě ve výsledku k těšení stačí fakt, že se vydáme do japonské metropole, kde budeme za pomoci spektrálních schopností bojovat s nadpřirozenem, kdy nebude chybět okultno, městské legendy či konspirační teorie.

4) Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Pokud patříte mezi pozorné čtenáře, tak jste si nejspíše mohli všimnout, že druhý díl upírského RPG Bloodlines se objevil v mém seznamu nejočekávanějších her pro rok 2020, přičemž se vyskytoval dokonce na prvním místě. Jenomže vývoj v Hardsuit Labs nejde úplně podle plánu, z týmu odcházející klíčoví členové a důvěra ve kvalitu hry je téměř s každou zprávou o ní ještě více podkopávána.

Avšak to mi v žádném případě nezabrání v tom, abych se na toto mé snad nejvíce vysněné pokračování stále těšil, protože urban fantasy je ve hrách trestuhodně opomíjený žánr, stejně jako mí milovaní upíři. Rozhodně ale přiznám, že jsem daleko více opatrnější, tudíž titul posouvám o nějakou tu příčku dozadu. Ale opovažte se mě zklamat!

3) Metal: Hellsinger

Pokud jste si někdy kladli otázku, co by mohlo vzniknout kombinací DOOMa a rytmické hry, tak by na vaši otázku měl zodpovědět právě tento titul. V něm totiž budete do rytmu řízných kytarových riffů a epických vokálů odpravovat na věčnost nekonečné zástupy démonů, kdy se budete snažit prostřílet samotným peklem. Lákavým faktem na této hře pak zcela jistě je, že se na soundtracku podílela taková jména z metalové hudební scény, jako je třeba Matt Heafy (Trivium), Mikeal Stanne (Dark Tranquillity, HammerFall a In Flames), Björn Strid (Soilwork, The Night Flight Orchestra) či Alissa White-Gluz (Arch Enemy, The Agonist).

2) Persona 5 Strikers

Na začátek se musím omluvit. Ano, vím, že jsem s tou Personou možná až otravný, avšak já si nemohu pomoci. Tento skvělý mix různých žánrů je něco, co neskutečně miluji, kdy jsem poměrně smutně propadl i tanečním spin-offům.

Každopádně Persona 5 Strikers jsou spin-offem, který si nechám líbit a nebudu se za to stydět, jelikož se odehrává přímo po Personě 5 (Royal edici ignoruje), tudíž se ve skutečnosti jedná spíše o pokračování. Nicméně toto pokračování bude v diametrálně odlišném stylu, než v jakém se nesou hlavní díly série, protože tahové souboje budou vyměněny za hack’n’slash hratelnost, která však stejně bude trochu hybridem, jelikož v rámci potyček budete využívat i speciální bojové menu (tedy vlastně něco na podobný princip, jaký můžeme znát z Kingdom Hearts). Sám jsem zvědav, jak se tato změna projeví na zábavě a už teď se nemohu dočkat toho, až ke hře v únoru usednu.

1) S.T.A.L.K.E.R. 2

Na prvním místě nemohlo být nic jiného, než dlouho a toužebně vyhlížené pokračování legendární série S.T.A.L.K.E.R., jejíž svérázné zpracování a geniální svět mě ukoval u PC monitoru na dlouhé, ale zatraceně dlouhé hodiny, kdy jsem si ve výsledku užil i onen opovrhovaný samostatný datadisk Clear Sky.

Každopádně druhý díl má zrod neskutečně kostrbatý, kdy se v jednu chvíli už myslelo, že se ho nikdy nedočkáme. Avšak zázraky se dějí, tudíž jsme se minulý rok dočkali hned několika informací o tomto pokračování, přičemž nám bylo i naznačeno, že by mělo letos konečně dorazit na PC a konzole Xbox (PlayStation zřejmě asi později). Samozřejmě spíše počítám s tím, že se dočkáme odložení, případně hra nedostojí mým nemalým očekáváním, ovšem snít zakázáno nemáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama