Výsledky hlasování čtenářů o nejočekávanější hře roku 2023
Speciály Článek Výsledky hlasování čtenářů o nejočekávanější hře roku 2023

Výsledky hlasování čtenářů o nejočekávanější hře roku 2023

Redakce

Redakce

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Vašemu žebříčku letos dominují multiplatformí tituly.

Reklama

Po redakčním žebříčku také čtenáři Zingu hlasovali v anketě o nejočekávanější hře roku 2023:

1. místo: Hogwarts Legacy

Vychází 10. 2. 2023 pro PC, PS5 a XSX/S (4. 4. pro PS4 a X1, 25. 7. pro Switch)

Naše články o hře najdete zde.

Fanoušci Harryho Pottera a kouzelného světa Bradavic mají letos naprosto jasno: tahle hra slibuje po mnoha letech konečně naplnit jejich fantazii o prožití vlastního dobrodružství ve slavné kouzelnické škole. Ačkoliv někteří si nejsou tak docela jistí výkonem vývojářského studia Avalanche (nejvíce známého díky hře Disney Infinity), víceméně všechny dosud zveřejněné ukázky ze hry vypadaly velmi slibně. Nezbývá tedy než doufat, že to tentokrát opravdu vyjde a tenhle úžasný kouzelnický svět se dočká vynikající hry, kterou si už dávno zasloužil. Se svojí postavou si budete moci vybrat třídu, učit se magii a prozkoumávat jak utajená zákoutí kouzelnické školy, tak rozlehlou krajinu v jejím okolí. Ačkoliv část herní komunity volá po bojkotu hry kvůli názorům spisovatelky J. K. Rowlingové, rekordní předobjednávky a také vítězství hry v naší anketě jasně naznačuje, že se tím většina hráčů nenechá odradit.

Výsledky hlasování čtenářů o nejočekávanější hře roku 2023

2. místo: Diablo IV

Vychází 6. 6. 2023 pro PC, PS4, PS5, X1 a XSX/S

Naše články o hře najdete zde.

Ačkoliv Blizzard už dávno není tím, čím býval, očividně ještě většina z nás doufá, že se postaví na nohy a neudělá legendární sérii izometrických akčních RPG příliš velkou ostudu. Naději samozřejmě rozdmýchává kvalitní remaster Diablo II: Resurrected z roku 2021 a kromě jiného i velmi působivé upoutávky na čtverku, které slibují opět naprosto mimořádnou estetiku a atmosféru. Zároveň je ale na místě mít obavy z monetizace hry, jelikož před vydáním Diablo Immortal tvůrci sice slibovali že nepůjde koupit lepší brnění nebo zbraně, ale ve hře jsou nakonec monetizované suroviny, pomocí kterých se vybavení vylepšuje. Poněkud smutní jsme také z toho, že tentokrát do českých obchodů nedorazí sběratelská edice hry (Blizzard míval vynikající sběratelské edice). Přesto se ale očividně dost z nás těší a dá hře šanci.

Výsledky hlasování čtenářů o nejočekávanější hře roku 2023

3. místo: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Vychází (nespecifikovaný měsíc) 2023 pro PC a XSX/S

Naše články o hře najdete zde.

Pokud jste četli předlohu této hry, knihu Piknik u cesty (seženete v českých knihkupectvích), viděli film nebo hráli předchozí trojici her z této série, pak jistě moc dobře víte, jak úžasnou a jedinečnou nabízí atmosféru. "Člověkem vytvořené peklo" zde není nějakou frází nebo fantaskní myšlenkou, ale syrově realistickou připomínkou toho, jak pochmurná a ničivá zóna vyrostla kolem havárie jaderné elektrárny v Černobylu, ke které skutečně došlo v roce 1986. Nicméně v případě Stalkera samozřejmě zašli tvůrci za hranice reality a nechali tuto Zónu dále eskalovat druhou havárií, která do ní přinesla kromě děsivých mutantů také plno vyloženě nadpřirozených jevů, včetně cenných paranormálních artefaktů - které zde nyní hledají nebezpeční ozbrojení lovci pokladů a všemožné gangy. V nejnovějším herním zpracování byla velmi citelně vylepšena grafika, opírající se kromě jiného o fotogrametrii a Unreal Engine 5. Ačkoliv se ukrajinští vývojáři hry potýkají s krutými problémy ve skutečném světě, vypadá to, že letos tuto vysoce očekávanou hru opravdu dokončí. Navíc se podívá i na konzole Xbox a bude součástí Game Passu.

Výsledky hlasování čtenářů o nejočekávanější hře roku 2023

4. místo: Starfield

5. místo: Marvel’s Spider-Man 2

6. místo: Baldur’s Gate 3

7. místo: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

8. místo: Star Wars Jedi: Survivor

9. místo: Assassin’s Creed Mirage

Vylosovaným vítězem soutěže o špičkový disk Samsung 980 PRO 1TB se stává MARTAS SK. Gratulujeme.

Všem ostatním děkujeme za čtivé komentáře a už teď chystáme další soutěže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama