Někdo zaplatil spoustu peněz, aby bylo GTA V nějaký čas exkluzivně pro konzole, míní boss Intelu
GTA 5 Novinka Někdo zaplatil spoustu peněz, aby bylo GTA V nějaký čas exkluzivně pro konzole, míní boss Intelu

Někdo zaplatil spoustu peněz, aby bylo GTA V nějaký čas exkluzivně pro konzole, míní boss Intelu

Michal Burian

Michal Burian

106

Že by se společnosti Microsoft a Sony dohodly a zaplatily Rockstaru spoustu peněz, aby Grand Theft Auto V nevyšlo nějaký čas na PC nebo je to úplně jinak?

Reklama

V dnešní době si chce každá společnost urvat nějakou tu exkluzivitu, vidíme to především v přetahování mezi Microsoftem a Sony u dodatečných balíčků pro očekávané hry, kdy si jedna z firem zaplatí časovou exkluzivitu (DLC nejprve vyjde pro Xbox nebo PS a až pak na další platformy). Něco podobné zřejmě potkalo i Grand Theft Auto V, alespoň si to myslí boss Intelu.

Někdo prý zaplatil spoustu peněz, aby Rockstar vydal GTA V nejprve na PlayStation 3 a Xbox 360.

"Nemyslím si, že Grand Theft Auto bude dlouhou dobu exkluzivně pro konzole. Tohle se stává, když děláte hru pro platformy dvou společností, které mají spoustu peněz. Každá se snaží urvat obsah," řekl Chris R. Silva pro PCGamer.

"Někdo zaplatil spoustu peněz, aby se ujistil, že titul bude exkluzivní. Když se podíváte na výnosy, které generuje hraní her na PC, tak je to v řádech desítek miliard dolarů ročně. Je to neuvěřitelně rozmanitá a bohatá síla," poukázal ředitel marketingu závěrem na PC platformu.

Pokud je to pravda, tak kdo by byl ochoten zaplatit spoustu peněz Rockstaru, aby GTA V vyšlo nejprve na PlayStation 3 a Xbox 360? Že by Sony s Microsoftem? Co by pak z toho, ale tyhle dvě společnosti měly, když by neměly záruky, že si hráči, kteří čekají na GTA V, nekoupí zrovna jejich konzoli, ale šáhnou po té konkurenční?

Závěrem se hodí připomenout, že Rockstar PC verzi pátého Grand Theft Auto oficiálně neoznámil. Když se redaktoři před vydáním konzolových verzí ptali na PC, tak vždy dostali odpověď, že se v současné době vývojáři věnují dokončením PS3 a X360 verzí. Podobně to bylo i v případě předešlých dílů, tak proč by Rockstar měnil svou strategii, když fungovala u GTA IV, které vyšlo na konzole v dubnu 2008 a na PC až v prosinci 2008.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama