Německý Válečný příběh v Battlefield V nebude o hrdinech
Battlefield V Novinka Německý Válečný příběh v Battlefield V nebude o hrdinech

Německý Válečný příběh v Battlefield V nebude o hrdinech

Jan Kalný

Jan Kalný

31
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

I přesto nesmíme zapomínat, že řadoví němečtí vojáci byli prostě jenom lidi plnící rozkazy. Plus gameplay.

Reklama

Když se člověk zeptá, kdo je v rámci druhé světové války považován za hlavního nepřítele, Nacistické Německo určitě zazní nejčastěji. Nestává se tedy často, že bychom ve hrách měli možnost za Němce válku zažít, už jenom z toho důvodu, že často hrajeme spíše za hrdiny, což prostě s třetí říší nejde dohromady.

V Battlefield V ovšem takovou možnost mít budeme. Válečný příběh The Last Tiger bude příběh o posádce tanku Tiger na konci války, která začíná mít pochybnosti o nacistické ideologii.

Pro britský Eurogamer se design director hry, Daniel Berlin, nechal slyšet, jak vlastně The Last Tiger původně vznikl.

„V rámci Battlefield 1 jsme dostali spoustu zpětných vazeb o tom, že by hráči rádi viděli něco z německé perspektivy. Jedním z nejlépe přijatých Válečných příběhů v Battlefield 1 byl navíc také příběh s tankem, takže jsme věděli, že podobný chceme udělat i v Battlefield 5,” začal Berlin vysvětlovat.

„Začali jsme se tedy dívat na to, který tank bychom měli v příběhu mít. Je jich spousta, ale byl tu jeden, který byl něco jako, řekl bych, Spitfire mezi letadly: tank Tiger. Je to skoro až legenda. Jsou o něm příběhy, jako když Spojencům bylo řečeno, aby se stáhli, jakmile Tigera uvidí. Takže jsme věděli, že tohle je tank, který v příběhu potřebujeme. A s ním samozřejmě přichází i ta německá perspektiva.”

Berlin také v závěru dodal, že „The Last Tiger zkrátka není příběh o hrdinech. Je to příběh o německé tankové posádce, která začíná zpochybňovat důvody, proč vlastně bojují.”

Zatímco každopádně samotná hra vyjde 20. listopadu, Válečný příběh The Last Tiger vyjde až během prosince. Hru za zvýhodněnou cenu předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Válečné příběhy v Battlefieldu V

Každý válečný příběh vás přenese do jiné části války. Příběhy k dispozici při vydání a ihned po něm jsou zmíněny níže.

Prolog: Užijte si intenzivní úvod do světa Battlefieldu V.

Nordlys: Tento příběh se odehrává v okupovaném Norsku, kde mír nezavládl už od začátku války. Zahrajete si za mladou odbojářku, která se při záchraně člověka ze svých řad dozví o nebezpečných intrikách. Její příběh sleduje nejen boj za osvobození země od okupačních sil, ale také za přežití své rodiny.

Under No Flag: Toto je příběh o pevné vůli, odhodlání a druhé šanci. Ocitnete se v kůži Billyho Bridgera, zločince, kterého vytáhli z londýnské věznice, aby si vybojoval druhou šanci na vykoupení v řadách jednotky Special Boat Section. Chybějící zkušenosti vynahrazuje vytrvalostí.

Tirailleur: Senegalské jednotky francouzských koloniálních sil se ocitnou v intenzivní vřavě otevřeného pěchotního boje, ve které bojují o osvobození francouzské „domoviny“, kterou nikdy v životě neviděli.

The Last Tiger (k dispozici v prosinci): Druhá světová válka se chýlí ke konci a německá armáda propadá v chaos. Osamocená posádka tanku Tiger pod velením zkušeného důstojníka a veterána začíná mít pochybnosti o ideologii, která je dostala až do tohoto bodu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama