Neoficiální kryty pro PlayStation 5 se vrací
Novinka Neoficiální kryty pro PlayStation 5 se vrací

Neoficiální kryty pro PlayStation 5 se vrací

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy PlayStation PlayStation 5

Společnost CMP Shells je podle svých slov "nedotknutelná".

Reklama

Společnost Sony sice stále nevyrábí jinou než bílou variantu konzole PlayStation 5, ale už jsme mohli vidět pokusy několika firem, které se snažily vytvořit neoficiální kryty v různých barevných variantách. Nyní se vrátíme k té úplně první, která byla nejprve známá jako PlateStation 5, později byla donucena přejmenovat se na CustomizeMyPlates. Ani ta však dlouho nevydržela a kvůli nátlaku Sony úplně ukončila činnost.

Příběh však pokračuje, informuje o tom například magazín VGC, společnost se totiž vrací a to pod názvem CMP Shells. V nabídce má teď 3 produkty. Můžete si koupit buď jenom černé kryty pro PS5 za 49,99 $, verzi Blackout za 69,99 $, případně tzv. "Kratos Bundle", který je pochopitelně stylizovaný do série God of War a stojí rovněž 69,99 $. Společnost zatím vyrobí pouze 1000 kusů a k zákazníkům by měly dorazit v průběhu února.

Ve svém FAQ pak odpověděli na otázku jak to, že se mohli vrátit, když jim vyhrožovala samotná Sony:

Patent čeká na vyřízení a dokud nebude potvrzen, tak jsou všechny objednávky nedotknutelné. Předtím jsme to nevěděli, ale teď už ano. Navíc jsme jen nezkopírovali něčí design. Naše kryty jsou oproti těm původním vylepšeny a umožňují lepší větrání. I po schválení patentu tak budeme moct naše kryty prodávat.

Není to ani zdaleka jediná firma, která se pokouší kryty pro PS5 vyrábět. Před několika týdny to byla společnost Dbrand, který vyloženě vybízela Sony, aby je zkusili zažalovat. Firma SUP3R5 zase chtěla prodávat celé konzole, které se barevnou kombinací nesly v duchu PlayStationu 2. I tato společnost ale musela svou činnost ukončit z poněkud podivných důvodů. Uvidíme tedy, jak dlouho to vydrží CMP Shells, která své štěstí zkouší už potřetí.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama