Neustálé souboje o tom kdo má pravdu
Blogy čtenářů Článek Neustálé souboje o tom kdo má pravdu

Neustálé souboje o tom kdo má pravdu

Bruce Wayne

Bruce Wayne

Zdravím lidi… vítejte na mém blogu kde se chci vyjádřit k dnešním hráčům, hrám, hejtům, nakopávači a nevím k čemu ještě.

Reklama

Zdravím lidi… vítejte na mém blogu kde se chci vyjádřit k dnešním hráčům, hrám, hejtům, nakopávači a nevím k čemu ještě.

Hejteři vs. Recenze

Jsem hráč a jako hráč hraji hry a posléze mne baví o nich něco napsat. Sám recenze čtu zřídka a i když jsou silně proti hře jak v hodnocení tak v samotném názoru tak na ně nedávám a když hru tak strašně chci tak si jí koupím. Sám se k recenzím vyjádřím s čím souhlasím a s čím zase nesouhlasím. Toť mé komentáře. Pak jsou komentáře ve kterých se nenavážejí pouze do hry samotné, ale i do recenzenta protože nesouhlasí s jeho hodnocením… Do prdele! Své vyjádření by mohli vepsat do jednoho kratšího či delšího příspěvku a ne každému cpát pořád dokola, že on jediný má pravdu nad celým světem. Recenzent má právo na svůj názor, na svoje klady, zápory a na svoje hodnocení! Já rád debatuji, ale sere mne když někdo o dané věci ví úplné kuloví a přesto si dotyčný myslí, že má pravdu… já když si něčím nejsem jist tak se buď nehádám a nebo si o tom napřed něco zjistím!

Hejteři vs. Černé pruhy (a nejenom to)

No milí čtenáři – tohle bude opravdu téma. Mne opravdu nelezou do palice příspěvky typu „Hra má černé pruhy, okamžitě šla z mého PC!“. Jasně… no do prdele! Tohle jsou opravdu geniální příspěvky nehledě na to, že tímhle vlastně přiznávají pirátství. Takových příspěvků není málo a nenarážím na někoho konkrétního, ale že se vyjádří tak, že neodehráli ani pět minut, hru vypnuli kvůli černým pruhům a pak jí šli hejtit na weby. Pro příklad - s touto maličkostí jsem se setkal hodně u The Evil Within. Tato hra mne z loňského roku zaujala snad nejvíce… možná protože jsem 'zvrácenej' hajzl a mám rád krváky. Haha – neřeknu když hru nebudou hrát kvůli brutalitě, ale kvůli takové banalitě jako černé pruhy – hned je hra největším zlem na trhu. Ano sice měla FPS lock na 30, ale tímhle ti co tvrdili, že jí neupirátili vlastně přiznávají, že hru stejně upirátili neboť hře vyšel 1,5 GB patch, který odstranil jak zámek tak pruhy, o kterém jaksi 'nevěděli'.

Kromě toho lidé od TEW nejspíše očekávali, že to bude čistě lineární záležitost tak hru vůbec nedohráli a opět utíkali někam na web jí zhejtovat že hra je naprosto bez příběhu. Myslím, že v tomto článku (odkaz) jsem dokázal, že hra má příběh a to velice propracovaný.

PC vs. Konzole

Ajaj… nyní jsem se dostal opravdu k zapeklitému sporu, který už se vede kdo ví jak dlouho. Tady mám pouze jediný problém a to s omezování výkonu počítačových sestav. Je jasné, že každý bude hájit svojí platformu, ale lidi proberte se – konzole nikdy nedosáhnou takového výkonu jako PC a když už tak to nebude na dlouho… ale tohle není o čem se chci bavit. Chci se bavit o vývoji dnešních her a o slibech vývojářů. Ve spoustě případech jsou vývojáři utvrzelí jak chtějí dosáhnout toho aby z každé platformy vytáhli naprosté maximum viz pro příklad Polští vývojáři z CD Projekt RED a jejich třetí Zaklínač.

Nyní však za nimi přišli páni z Microsoftu, vytáhli kufřík s penězi se slovy „Je váš pod podmínkou, že vaše hra bude vypadat stejně na všech platformách.“. Jistě muselo jít o pořádný balík. Tak si řekli „Pánové – jdeme PC verzi a možná i PS4 verzi dát totální Downgrade. U PC verze to zamaskujeme krvavými nároky.“. Do prdele! Když už má hra na PC vypadat tak jako na konzolích tak ať se i nároky podobají výkonu konzole. Každý přece dostane stejný zážitek na všech platformách a já se ptám proč?! Tímhle vlastně přiznávají, že jsou lháři.

Co je dalším zbytečným postihem je již zmiňovaný Lock na 30 u PC verzí. S ohledem na to, že Let's playeři budou nadávat, že jim hra bude tak často padat neboť si nahrávací programy dokáží vzít plus, mínus deset FPS. Lidé říkají, že lidské oko nedokáže rozeznat více jak 60 FPS což beru a je mi celkem jedno zda omezí tuto hranici. Zkuste si vzít nějaký nahrávací program (já používám AMD Gaming Evolved - nejsem Let's player a nahraný materiál mám čistě pro sebe), nastavte nahrávání na 60 FPS a ve hře si vypněte Vertikální synchronizaci. Když vám hra běží na 120 FPS a nahrávací program nahrává v 60 FPS tak dost podstatný rozdíl v tom uvidíte.

Jako PCčkář se snažím být nestranný avšak ani PCčkáři ani konzolisté si nemají co vyčítat, ale neustále budou přihazovat polena do ohně. Bylo spousta případů kdy jsem chtěl přejít na konzoli, ale když jsem si porovnal klady a zápory tak jsem na tom s PC mnohem lépe. Například takové kecy jakože konzole nabízí větší pohodlí si můžete strčit do zadku – pro PC taky existují ovladače. Jinak je spousta her, které si můžeme závidět – já bych třeba strašně rád hrál The Order 1886, TLOU, Uncharted nebo připravované Bloodborne.

Poslední věc na okraj

Co si myslíte o projektech Early Acces nebo Kickstarter? Tato možnost je v poslední době velmi populární a podle mne je úžasné, že tvůrci chtějí zapojit komunitu do vývoje vlastních projektů. Přesně tohle hráči chtějí. Na druhou stranu to může být pro vývojáře pouhým přesvědčením zda hráči budou za produkt platit nehledě na to, že vyberou peníze a produkt nakonec nemusí vůbec dodělat (viz náš oblíbený Peter Molyneux). Tohle mi připomíná drzost českého studia WarHorse s připravovaným RPG Kingdom Come: Deliverance. Cílovou částkou k výběru na Kickstateru byla 300K liber. Nakonec však vybrali o neuvěřitelných 800K liber navíc a Vávra má tu drzost se ještě vyjádřit, že když se první část nebude dobře prodávat tak nemusí vyjít ani další (mají být tři). No do prdele… co si asi myslí pod pojmem prodejnost prvního partu? Že to předčí výběr na Kickstarteru?

Takže konec

Už jsme u konce. Tento článek začal původně jako komentář ke článku, ale nějak se mi to zvrhlo a myslím, že tak jsem dostatečně dokázal vyjádřit svůj názor. Pokud máte svoje názory – šup s nimi do komentářů, ale božské hejty si laskavě nechte od cesty. Takže Ádios!

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama