Next-gen verze GTA V s pohledem z první osoby
GTA 5 Novinka Next-gen verze GTA V s pohledem z první osoby

Next-gen verze GTA V s pohledem z první osoby

Michal Burian

Michal Burian

196

Potvrzují to zbrusu nové screenshoty a gameplay video <strong>+ nové detaily a Heist mise</strong>.

Reklama

Koncem září letošního roku se spekulovalo, že PlayStation 4, Xbox One a PC verze vylepšeného Grand Theft Auto V, které vyšly loni pro PS3 a X360, budou okořeněny o pohled z první osoby. Netrvalo dlouho a Rockstar prostřednictvím nových obrázků potvrzuje pohled z vlastních očí.

Jak FPS bude fungovat si můžete prohlédnout nejen v galerii, ale také ve videu od IGN. Z pohledu vlastních očí budete moci hrát kdykoliv, nebo nikdy. Záleží jen a jen na vás. Do pohledu z první osoby se můžete přepnout třeba v autě nebo letadle. Kvůli tomu museli vývojáři vytvořit vnitřek vozidel se všemi detaily, včetně dynamického nasvícení. Dokonce bylo vytvořeno přes 3000 nových animací, zejména pak pro zbraně z nového pohledu.

Stejné video z YouTube

PlayStation 4 a Xbox One verze GTA V poběží v rozlišení 1080p při 30 snímcích za sekundu. PC verze bude podporovat 4k. Novináři, kteří měli možnost si na jednu hodinu zahrát, tvrdí, že původní GTA V na PS3/X360 na ně působilo jako prototyp.

Kromě nového pohledu se výrazně zlepšila grafická stránka hry. Novináři si hodně pochvalují načítání objektů v dálce a dohlednost. Celkově podle nich herní svět působí živějším dojmem (více chodců a automobilů v ulicích) a nezapomnělo se ani na nové druhy divoké zvěře (přesně 20), které potkáte v lesích. Dokonce i pouštní oblasti vypadají mnohem živější. Tam, kde dříve byly pouze ploché textury, nově naleznete trávu a další objekty. Srst psa je velmi detailní, nemluvě pak o asfaltu, který netvoří jen plochá textura. Všimnout si můžete kupříkladu mírně snížené vozovky, kterou prý cítíte pod koly.

,,Los Santos vypadá lépe, než Chicago ve Watch Dogs," shodují se redaktoři.

Během dopravní špičky nechybí hustý smog, který se ironicky láme ve slunečním světle při krásném počasí ve městě. Stejně tak ranní mlhy v údolí. Pokud si myslíte, že je to vše, tak vás při hraní ještě minimálně překvapí tuna nových animací pro NPC postavy. Ty se chovají mnohem realističtějším dojmem a na první pohled vypadají k světu a tváří se, že něco dělají. Jinými slovy nechodí po herním světě jen tak pro nic za nic.

V samostatném závěru si pak Rockstar připravil 150 nových písniček v soundtracku (radiové stanice) a samozřejmě nebude chybět GTA Online se všemi doplňky, včetně přepracovaného editoru s více než 150 novými doplňky.

GTA V vychází na PS4 a Xbox One již 18. listopadu letošního roku. PC verze bude následovat v lednu 2015.

Heist mise krátce po vydání

PS3 a X360 majitelé GTA V netrpělivě čekají na Heist mise, které byly slíbeny již před nějakou dobou. Na prezentaci next-gen verzí Rockstar potvrdil, že Heist mise jsou stále v plánu a budou k dispozici krátce po vydání PS4 a Xbox One verzí.

Nové obrázky

Zdroj: IGN, CVG, oficiální fórum

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama