NHL 16 slibuje lepší atmosféru v arénách a vousy v play-off
NHL 16 Novinka NHL 16 slibuje lepší atmosféru v arénách a vousy v play-off

NHL 16 slibuje lepší atmosféru v arénách a vousy v play-off

Michal Burian

Michal Burian

35

Stejně tak vylepšené bruslení, pohyb puku, lepší komentátory a mnoho dalšího. <strong>Aktualizováno o teaser</strong>.

Reklama

(Původně vydáno: Úterý 19.5.2015 17:14) V září letošního roku vyjde NHL 16, které má podle slov EA Sports posunout zážitky z ledního hokeje na konzoli zase o krok dál. Zatím jsme se dočkali představení jednotlivých módů a novinek. Mezi nimi bude lepší atmosféra na stadionech. Domoci k tomu mají autentické efekty, včetně zvláštních oslav týmů. Chybět ale nebudou ani maskoti, skandování fanoušků nebo Lighthouse v Xcel Energy Centrum v Minnesotě.

Pokud se se svým týmem dostanete do play-off, tak na obličejích hráčů uvidíte vousy. Ty patří mezi nejstarší a nejznámější tradici v hokeji. Vousy mají být velmi přesné, mají mít různou délku a tloušťku a dokonce prý budou postupem cesty ke Stanley Cupu růst.

Jako další přicházejí na řadu vylepšené rysy obličeje a nové detaily u top hráčů ligy. Při vytváření vlastního hráče budete moci své postavě dát jedinečný vzhled s vlastní lepící páskou na hokejce, barvou tkaniček na bruslích, tónováním hledí a dalšími detaily.

O komentování se opět bude starat trojice komentátorů: Doc Emrick, Eddie Olczyk a Ray Ferraro. Opět mají být lepší a přesnější, což jim umožní přinést do zápasu ještě více emocí.

Další novinkou v NHL 16 bude přesnější bruslení. Nový systém má umožnit rafinovanější pohyby v každé situaci, včetně obrany a útoku. Budete tak moci přečíslit soupeře v útoku, využít bruslení při přesilovce nebo při bránění ve svém pásmu. S tím se pojí vyvážení hratelnosti na každém postu, ať už mluvíme o útočnících, obrázcích nebo brankáři. Každá pozice na ladě je smysluplná a každého hráče potřebujete k tomu, aby váš tým byl úspěšný.

Dostáváme se k dalším novinkám. Vylepšený bude puk, respektive jeho pohyb při zachycení na hokejku, bez ohledu na vaši pozici. EA tvrdí, že schopnost rychle přihrát puk nebo získat rychle volný puk je příležitost k ohrožení branky.

Na řadu přicházejí samotné módy. NHL 16 nabídne nový EA Sports Hockey League režim (EASHL), který byl u fanoušků dříve velmi oblíbený. Ovšem s velkou změnou, odstraněn byl stávající systém vývoje hokejisty, který - jak vývojářům řekli sami fanoušci - měl v on-line za následek nevyrovnanou hratelnost. EA Sports ho tak vyměnili za nový systém tříd hráčů. Tyto třídy budou nastaveny tak, aby byly vzájemně kompatibilní a podporovaly se svými přednostmi. Hlavním úkolem v EA SPORTS Hockey League je dát dohromady ten správný mix hráčů z různých tříd, aby odpovídal hernímu stylu mužstva. Na ledě pak budou o rozdílu mezi dobrým a skvělým týmem rozhodovat nikoli individuální ukazatele dovednosti hráčů, ale dovednosti.

Dále týmové online bitvy 6 proti 6, kde každý hráč ovládá jednoho hokejistu (včetně brankáře) na ledě. Pokud se budete chtít zabavit s kamarádem, tak pro vás bude určen online couch co-op, kde se společně až se třemi dalšími kamarády na jedné konzoli pokusíte porazit jiný čtyřčlenný tým.

Dostáváme se k singleplayeru. Zde nemůže chybět klasický režim, kde si můžete zvolit kariéru hráče nebo trenéra. V roli kouče budete muset řešit jednotlivé hráče v NHL a AHL, každý má mít jinou osobnost. Vypořádat se budete muset se vztahy mezi spoluhráči, řešit obchody hráčů a pochopitelně spoustu dalších věcí, včetně soupisky.

V režimu Be a GM se nebudete už jen zabývat tím, jak uspět na draftu, a řídit farmářský celek v AHL, ale nově také psychikou jednotlivých hráčů na soupisce pro NHL v průběhu celé sezóny. A konečně v režimu Be A Pro se vrací možnost simulace akce do příštího střídání a odstartování kariéry v juniorském týmu. Režim je rovněž doplněn o nový systém sledování růstu hráče, v jehož rámci svým stylem hry ovlivníte, jakým typem hráče se váš hokejista v NHL stane.

V NHL 16 bude i Be a Pro: Shape Your Legacy, singleplayerové sezóny v Hockey Ultimate Team a trénink přímo na ledě, kde můžete zdokonalovat své útočné i obranné schopnosti bez ohledu na to, zda jste nováček série nebo zkušený veterán NHL.

„Do NHL 16 se intenzivně snažíme vnést poznatky získané od našich fanoušků, což také mění způsob vývoje hry. Herní režimy jsou propracovanější a detailnější a současně nabízí hráčům více zážitků. To vše pak stojí na pevném základě tvořeném autentickým vizuálním zpracováním ve stylu televizního přenosu a herním systémem, s jehož pomocí můžete hrát a vyhrávat společně,“ říká EA Sports.

NHL 16 má vyjít letos v září na PlayStation 4 a Xbox One. Pro PS3 a Xbox 360 bude určena speciální edice NHL.

Herní módy v NHL 16

Play NowNHL Moments Live
Be A ProHockey Ultimate Team
Be A GMEA Sports Hockey League
Season ModeOnline Team Play
Practice ModeOnline Versus
Playoff Mode
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama