NHL 20 představuje režim Organizace
NHL 20 Novinka NHL 20 představuje režim Organizace

NHL 20 představuje režim Organizace

Michal Burian

Michal Burian

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Detailní popis novinek pro trenéry.

Reklama

Gurn Sumal, producent herních režimů v NHL 20, nám představuje důležitou novinku v letošním ročníku. Loni EA Sports implementovali do hry zcela nový systém skautingu, na kterém letos staví a rozšiřují ho o trenérský režim Organizace.

„S přidáním koučů se pojí další prvky jako souhra formace, zcela nový systém konverzací a nová hlášení skautů. Všechny tyto funkce jsou propojené s trenérským personálem a mají dopad na budování týmu. Kromě toho jsme se zaměřili na některá menší vylepšení zpříjemňující celé hraní jako hledač trejdů,“ uvedl Sumal.

Stejně jako v případě kterékoli jiné vyvíjené funkce je naším cílem, aby daná novinka nabídla bohaté možnosti. A myslíme si, že u trenérů se nám to rozhodně podařilo. Máme širokou škálu fantasy trenérů generovaných na začátku režimu Organizace. Podobně jako skauti budou mít trenéři vlastní sadu hodnocení a rolí, ale kromě toho se budou muset vypořádat také s morálkou a souhrou v rámci trenérského týmu.

Co se týče hodnocení, trenéři jsou rozděleni podle šesti vlastností: Útok, obrana, přesilovka, oslabení, trénování a vliv. Každá z nich má jiný dopad na tým. Útok, obrana, přesilovka a oslabení mají přímý vliv na hru a simulace zápasů. Trénování ovlivňuje rozvoj hráče (v pozitivním i negativním smyslu) prostřednictvím jeho potenciálu. Každý kouč má rovněž tréninkovou specializaci, podle níž snadno poznáte, jaký typ hráče daný kouč rád trénuje. Vliv je spjat s rozvojem trenérů, to znamená, že hlavní trenér s vysokým vlivem urychlí vývoj dalších členů trenérského štábu. Trenéři také mají své statistiky a během vyhlašování cen na konci sezóny mohou obdržet Jack Adams Trophy.

Kouči v NHL 20 disponují stejně jako hráči určitou psychikou (morálkou). Implementování trenérů do hry nám umožnilo přepracovat psychiku hokejistů přidáním čtyř různých ukazatelů, které dohromady ovlivňují výkony na ledě i mimo něj: Týmový výkon, management, trenérský tým a hráčské vztahy.

Kromě standardních konverzací jsou nově ve hře také pohovory. Před nabídkou kontraktu můžete s trenérem probrat podrobnosti ohledně toho, jaký tým by rád trénoval, jaký preferuje trh nebo jaká mu vyhovuje fanouškovská základna. Také jsme přidali pohovory v den draftu, takže před samotnou volbou můžete vyzpovídat vyhlédnuté nadějné mladíky a získat o nich další informace.

Je důležité poznamenat, že ostatní týmy budou v průběhu roku trenéry také najímat a propouštět. Každý tým má ohledně koučů určitá očekávání. UI bude během roku uvažovat o výměně, pokud bude mít trenér na svém kontě dlouhou sérii porážek, nepostoupí do play-off nebo zkrátka nenaplní týmová očekávání. V trenérském křesle také uvidíte hráče NHL, kteří pověsili profesionální kariéru na hřebík.

Dále v NHL 20 v rámci režimu Organizace máme vhodnost schématu a souhrnu formace. Vhodnost schématu shrnuje, jak dobře hráči pasují do svých aktuálních formací. Odvíjí se to od strategií zvolených trenérem pro danou sestavu, preferovaného stylu jednotlivých hokejistů a jejich oblíbeného postu.

Následuje hlášení skautů. Letos budete moct využít k nalezení hráčů naše nová hlášení. Do hry vývojáři přidali po dvou nových hlášeních u amatérského i profesionálního skautingu. Hodnocení od profi-skauta je velmi důležité, protože jde o nejlepší způsob, jak určit, zda dotyčný hráč zapadá do schématu vašich trenérů a na který post v sestavě pasuje nejlépe. Možná budete chtít získat hokejistu s nižším hodnocením CLK, který zapadá do vašeho schématu než hráče s vyšším CLK, jenž do něj nepasuje. Níže hodnocený hokejista vám může poskytnout větší bonus k souhře, zatímco výše hodnocený hráč nabourat souhru celé formace.

Jako poslední je tu nový hledač trejdů, který umožňuje uživateli provádět trejdy rychleji bez nutnosti skákat mezi týmy a probírat se jejich nabídkami. Nyní můžete vybrat, co chcete vytrejdovat, a dostanete na to nabídky. Rovněž lze vybrat hokejisty z ostatních týmů a zjistit tak, za jakou částku by byli k mání. Díky tomu je celé obchodování mnohem přístupnější a rychlejší (hráči mají stále k dispozici i tradiční systém trejdů).

NHL 20 vyjde 13. září na PlayStation 4 a Xbox One. Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama