NieR: Automata v prvním gameplay traileru a screenshoty
NieR: Automata Novinka NieR: Automata v prvním gameplay traileru a screenshoty

NieR: Automata v prvním gameplay traileru a screenshoty

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

20

Nové akční RPG od Platinum Games pro konzoli PS4 poběží při 60 fps.

Reklama

Přesně jak se odhadovalo při prvním oznámení hry NieR: Automata, přišel Square Enix s debutem během prezentace na výstavě Paris Games Week. O vývoj se opět postarali Platinum Games, kteří stojí za první hrou NieR z roku 2010.

Příběh začíná útokem entit z jiného světa, který proběhl zcela bez varování, a následně odhalením jejich tajné zbraně zvané jednoduše stroje. Tváří v tvář této nepřekonatelné hrozbě se lidská rasa rozhodne opustit Zemi a přesouvá se na Měsíc.

Lidstvo ale chce svůj domov zpět a vyvine armádu androidích vojáků, kteří se mají bránit proti hordě mechanických zabijáků. Bohužel to ale vypadá, že pouze zpomalili jejich postup a z této patové situace má lidstvo dostat nový typ androidí pěchoty, nazvaný tým YoRHa.

Svět, který můžete v NieRu: Automata vidět, je plný boje mezi androidy a mechanizovanými zbraněmi, odehrávající v pusté a opuštěné krajině. Časově je zasazen do období po původní hře, ale je napsán takovým způsobem, abyste nemuseli předchozí titul vůbec znát. Vlastně celé univerzum je v obou NieR hrách stejné a pokud jste hráli originál, budete bezpochyby poznávat některé z míst a postavy, které se zde mohou objevit. Všechny lokality budou vypadat jinak, jejich vzhled nyní bude připomínat ruiny po mimozemské invazi, ale najdete zde právě i oblasti, které budou vypadat, jakoby je zbudovala velmi vyspělá civilizace.

Hlavní postavou hry je android YoRHa No. 2, Model B, "2B" (vzhled navrhl Akihiko Yoshida z CyDesignationu). 2B je všestranný bitevní android, nasazen jako člen automatizovaným pěchoty, týmu YoRHa. Pro účely kontaktního boje je vybaven mečem, ale díky podpůrnému "Pod" systému může zaútočit i na dálku. Její oči (pokud to tak jde vůbec u androidu říct) jsou skryty pod standardním vojenským hledím, které jen málokdy zvedá.

Všichni členové týmu YoRHa nepoužívají k identifikaci jména a jsou označováni pouze jejich číselnými kódy. A ačkoli jim předpisy zakazují vyjadřovat emoce, má každý model svou vlastní osobnost a právě 2B je poměrně klidným a poslušným typem. Podle vzhledu by se dalo usuzovat, že jde o ženu, ale ve skutečnosti, nebo možná přesněji, to vlastně není člověk. Jde prostě o androida se sériovým číslem 2B.

YoRHa se postaví autonomní, umělé, strojní, formě života, která napadla Zemi. Popisují se takto, protože mají schopnost opravy a obnovy sami sebe a mohou také vytvořit úplně nové stroje. Nikdo vlastně neví, jak mocné jsou, nicméně jsou dostatečně silné na to, aby před nimi lidé museli uprchnout ze Země.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama