Nintendo 3DS je stále populární
Novinka Nintendo 3DS je stále populární

Nintendo 3DS je stále populární

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4
Platformy Nintendo 3DS 3DS

V roce 2019 se nečekaně prodalo velké množství herního softwaru.

Reklama

V nejnovějších finančních zprávách společnosti Nintendo bylo jasně prokázáno, že je v posledních třech letech konzole Switch opravdu velkým úspěchem. Teď se ale bavíme o něčem jiném. Ze zprávy totiž vyplynulo i to, že velmi důležitou roli na trhu s videohrami hrálo v roce 2019 i Nintendo 3DS. Jeho nízká cena a menší velikost dělají 3DSko stále atraktivním a to hlavně u těch hráčů, kteří ještě nebyli připraven upgradovat na Switch nebo jsou ještě příliš mladí.

Když se podíváme na samotný hardware v podobě Nintenda 3DS a 2DS, za uplynulý kalendářní rok se celkem prodalo "pouze" 870 000 kusů. Jenže když si pak s tímto číslem porovnáte množství zakoupeného herního softwaru pochopíte, proč Nintendo ještě stále nechce stáhnout toto zařízení z regálů v obchodech.

Nintendo 3DS je stále populární

Tady vám nabízíme přehled prodejů některých stále populárních her pro Nintendo 3DS, které se prodávaly v roce 2019. Přitom většina z nich už má svého nástupce i na Switchi:

  • Mario Kart 7 - 570 000 ks
  • Nový Super Mario Bros. 2 - 240 000 ks
  • Super Mario 3D Land - 260 000 ks
  • Animal Crossing: New Leaf - 350 000 ks
  • Super Smash Bros. pro Nintendo 3DS - 120 000 ks
  • Tomodachi Life - 150 000 ks

Celkově se pak v roce 2019 na Nintendo 3DS prodalo 6,25 milionu kusů softwaru (včetně stále populárních Pokémonů). Na konci svého životního cyklu se tak bude na 3DS prodávat více softwaru než ve stejném období na Game Boy Advance, GameCube, Nintendo 64 a SNES.

Přitom Nintendo nedávno oznámilo, že 28. února 2020 kompletně ukončí v Japonsku služby Nintendo Zone a Nintendo 3DS Station. U nás tyto služby v provozu nebyly a tak si připomeňme, o co konkrétně jde.

Služba Nintendo Zone nabízí pro konzole 3DS exkluzivní obsah prostřednictvím různých hotspotů s bezplatným připojením k internetu. Tato služba nabízí různý obsah v podobě demoverzí a bonusového herního obsahu. I když byla většina těchto dat k dispozici i prostřednictvím eShopu, někdy nabízela velmi exkluzivní obsah.

Pokud jde o Nintendo 3DS Station, jedná se o zařízení umístěná po celém Japonsku v různých obchodech. Nabízely obsah pro konzole 3DS, včetně reklam, trailerů, bonusových informací a dalších věcí.

Nintendo 3DS je stále populární

Handheld Nintendo 3DS je celkem pozoruhodné zařízení, které se objevilo před 8 lety a dokázalo si na neuvěřitelně náročném trhu s přenosným herním hardwarem vydobýt své místo. Do budoucna se však Nintendo rozhodlo nahradit 3DSko odlehčenou/osekanou konzolí Switch Lite, což v překladu znamená jediné. Rok 2020 bude pro 3DS pravděpodobně tím posledním, kdy bude na trhu.

Konzole z rodiny Nintendo DS můžete stále zakoupit v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.

Zdroj: Nintendo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama