Nintendo nechce prozradit, kdo vytvořil Princess Peach: Showtime
Princess Peach: Showtime! Novinka Nintendo nechce prozradit, kdo vytvořil Princess Peach: Showtime

Nintendo nechce prozradit, kdo vytvořil Princess Peach: Showtime

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Nintendo Switch Switch

Název studia už ale díky demoverzi unikl.

Reklama

U většiny her je naprosto běžné, že se při jejich oznámení dozvíme i vývojáře a vydavatele. Nintendo ale v tomto ohledu volí docela netradiční strategii a u některých titulů víme pouze to, že je Nintendo vydává, ale nevíme, kdo hru skutečně vytvořil. A dalším takovým titulem je za pár týdnů vycházející Princess Peach: Showtime.

Oficiálně dosud nevíme, jaké studio za ním stojí. Šéfredaktor magazínu Eurogamer Tom Phillips se Nintenda na tuto informaci zeptal a odpověď nedostal. "Vývojářský tým bude uveden v závěrečných titulcích hry," uvedl zástupce Nintenda.

Není to přitom poprvé, co se něco podobného stalo. Zatímco u velkých 1st party sérií jako Metroid Prime (Retro Studios) či Xenoblade Chronicles (Monolith Soft) japonská společnost nemá problém název studia prozradit, u některých 2nd/3rd party titulů tomu tak není. Loni se něco podobného stalo u remaku Super Mario RPG, za nímž stojí vývojáři z ArtePiazza.

Naštěstí se v tomto ohledu nemusíme spoléhat pouze na Nintendo, neboť před pár dny vyšla demoverze hry a dataminerům se z ní podařilo zjistit informaci, že Princess Peach: Showtime vytvořilo studio Good-Feel, které můžete znát jako tvůrce Yoshi's Crafted World z roku 2019. Stejně jako tehdy to vypadá, že i tentokrát spoléhají na Unreal Engine od Epicu místo nějaké interní technologie Nintenda.

Princess Peach: Showtime! vychází 22. března na Nintendo Switch. Hru si můžete pořídit v obchodě Alza.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama