Nintendo nemá oproti Microsoftu a Sony o akvizice zájem
Novinka Nintendo nemá oproti Microsoftu a Sony o akvizice zájem

Nintendo nemá oproti Microsoftu a Sony o akvizice zájem

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

15
Platformy Nintendo Switch Switch

Místo toho vidí společnost potenciál v NFT a metavrzu.

Reklama

Nedávný šok v podobě akvizice firmy Activision Blizzard společností Microsoft v hodnotě téměř 70 miliard dolarů ještě nestihl doznít a společnost Sony odpověděla akvizicí studia Bungie, původních tvůrců přední Xboxové značky Halo, za přibližně 3,6 miliard dolarů. Jeden by tedy čekal, že se s něčím vytáhne třetí velký dodavatel konzolí, japonská společnost Nintendo. Podle jejího prezidenta, Shuntaro Furukawa, se to ovšem nestane, neboť ten prohlásil, že společnost nebude usilovat o nákup externích vydavatelů a studií stejným způsobem jako Microsoft a Sony.

Furakawa to sdělil během brífinku pro investory, přičemž zdůraznil, že Nintendo cílí na vytváření franšíz z vlastní dílny. "Naše značka byla vybudována na produktech vytvořených s nasazením našich zaměstnanců a mít v naší skupině velké množství lidí, kteří nemají duch Nintenda, by pro společnost nebylo přínosem," uvedl Furukawa. Byl to také on, kdo v listopadu odhalil plány utratit až 100 miliard jenů (okolo 18,5 miliard korun) na posílení interního vývoje společnosti Nintendo. Společnost tedy evidentně cítí, že nejlepším způsobem, jak si udržet svou pozici, je investovat do sebe, a nikoli kupovat externí vydavatele či vývojáře a přivádět je do svých řad.

Prezident Nintenda ovšem během brífinku také dodal, že společnost se akvizicím v zásadě nebrání, ale pouze v případě, že jsou nezbytné. Takovým případem by mohla být třeba akvizice vývojářského studia Next Level Games, které stojí za hrou Luigi's Mansion 3.

Podle všeho má mít místo akvizic Nintendo zájem o NFT a metaverse, ačkoliv společnost sama naznačila, že ještě musí definovat, co by v těchto oblastech mohla udělat, aby to uživatele dostatečně oslovilo. Nintendo tak mělo odpovědět na jednu z otázek během Q&A po zveřejnění posledních finančních výsledků, přičemž k odpovědím se vyjádřil také analytik David Gibson. "Máme o tuto oblast zájem, cítíme v ní potenciál, ale zajímalo by nás, jakou radost můžeme v této oblasti poskytnout, a to je nyní obtížné definovat," uvedla společnost. Podle Gibsona se ovšem odpověď zaměřovala především na metaverse.

Toto prohlášení přichází po oznámení ohledně toho, že společnost Team17 po reakci obchodních partnerů a fanoušků ruší svůj zájem vstoupit do oblasti NFT s řadou NFT Worms. Dříve stejné rozhodnutí učinil také známý herec Troy Baker, který se po vlně negativních reakcí rozhodl ukončit spolupráci s VoiceVerse NFT. Zapomenout nesmíme ani na vývojáře z GSC Game World. Ti se po kritice rovněž vzdali svých plánů na prodej NFT. Naproti tomu několik významných herních společností začalo prodávat digitální předměty jako NFT, například Ubisoft a Konami, zatímco jiné, jako například Square Enix, vyjádřily nadšení pro tento technologický trend.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama