Nintendo oznámilo pro Switch 64 indie her
Novinka Nintendo oznámilo pro Switch 64 indie her

Nintendo oznámilo pro Switch 64 indie her

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

11

Všechny vyjdou v roce 2017 a najdeme mezi nimi třeba Duck Game, Hollow Knight nebo Terrarii.

Reklama

Během live streamu Nindies Showcase oznámilo Nintendo 64 nezávislých her, které se v letošním roce objeví na konzoli Nintendo Switch. Číslo je to velmi solidní a tak pevně věřím, že si mezi nimi každý najde tu svou. Namátkou můžete čekat tituly jako je Duck Game, Hollow Knight, Mutant Mudds, Portal Knights, Terraria, Toejam and Earl: Back in the Groove, TowerFall Ascension a mnoho dalších.

Na některé z nich se podíváme blíže pod videem a pro zájemce je celkový seznam indie her na konci této dnešní novinky.

Nindies Showcase

Rogue Trooper Redux

Rogue Trooper Redux je remakem původní hry Rogue Trooper z roku 2006. Za jeho vznikem stojí Rebellion (studio, které má na svědomí třeba Sniper Elite 4) a britské komiksové vydavatelství 2000 AD.

Ocitáte se na bojišti Nu Earthu jako Rogue, voják vyvinutý prostřednictvím moderního bio-inženýrství. Genetic Infantryman (neboli GI) je imunní vůči jedovaté atmosféře planety a je také posledním vojákem, stojící proti koloniálnímu režimu Nort. Ve své výbavě má jako bio-čipy tři padlé kamarády a jde mu pouze o jedno, pomstít se.

Kromě Switche vyjde Rogue Trooper Redux také pro PS4, Xbox One a pro PC.

SteamWorld Dig 2

Popadněte krumpáč a běžte kopat. Ve SteamWorld Dig 2 budete hledat svého ztraceného přítele, osamělého steambota. Budete muset kopat hluboko, získat bohatství a prozkoumat podzemí, protkané nebezpečím. Ale čas se krátí...

Adventura vyjde letos v létě a využívá plně ovládání pomocí Joy-Conů a technologii HD Rumble. Tisková zpráva od Image & Form ale uvádí, že hra vyjde časem i na dalších platformách.

Yooka-Laylee

O hře Yooka-Laylee od Playtonic Games jsme vás již informovali několikrát. PlayStation 4, Xbox One, PC, Mac a Linux verze vychází 11. dubna, ale nově se hry dočkáme také pro Switch.

Ve hře Yooka-Laylee hrajete za nesourodé duo Yooka a Laylee. Tato dvojka bude pro prozkoumávání okolí používat velmi atraktivní arzenál speciálních pohybů, díky kterému budou dále rozšiřovat svůj 3D svět, sbírat předměty a pátrat po zdejším tajemství.

GoNNER

GoNNER je podle popisu velmi těžká, procedurálně generované plošinovka s roguelike prvky. Je to ale také příběh o přátelství Ikka, Smrti a vesmírné velryby Sally. Taky budete ve hře umírat a to dost často, vzkazují tvůrci ze studia Art in Heart.

Další rozšíření dostane hra zdarma v průběhu roku 2017.

Flipping Death

Co se stane, když je Smrt na dovolené? To se dozvíte ve Flipping Death, která vyjde kromě Switche také na dalších platformách. Odehrává se ve světech Flatwood Peaks a The Otherside. The Otherside ale není úplně na Zemi, jde o místo, které odhalíte "překlopením" původního světa. Kopec se může náhle stát strašidelným zámkem a roztomilé auto hrozným monstrem. Je to také domov duchů. A to je místo, na kterém se ocitne Penny v době, kdy si smrt vezme dovolenou.

Penny začne v této puzzle adventuře pomáhat duchům někdy v nejbližších měsících.

Graceful Explosion Machine

Graceful Explosion Machine je dílkem studia Vertex Pop. Ocitáte se v silně vyzbrojené stíhací lodi, ztraceni ve vesmíru, budete střílet, uhýbat a vytvářet komba a hlavně hledat cestu domů.

Kingdom: Two Crowns

V Kingdom: Two Crowns se budete starat o svůj domov. Můžete hlídat hranice nebo vyrazit do přírody a objevovat zázraky okolí nebo možné hrozby. Ve hře se mohou spojit dva hráči a v kooperativním módu vládnout království. Jejich volby pak lidu přinesou naději nebo zoufalství.

Vydání Kingdom: Two Crowns je naplánováno na konec tohoto roku.

Dandara

Dandara od Long Hat House se probouzí, aby přetvořil svět. V tomto podivném světě nepředvídatelných postav není nic takové, jak se zdá na první pohled. V tomto bizarním světě můžete pracovat s gravitací a hledat jeho skrytou krásu. Vašim úkolem bude obnovit pořádek a vést svět bez pravidel.

Dandara má vydání naplánováno v létě pouze na Nintendu Switch a bude využívat jeho exkluzivní funkce, včetně podpory HD Rumble.

Overcooked: Special Edition

Overcooked (PS4, Xbox One a PC) od Ghost Town Games vyjde pro Nintendo Switch ve verzi Special Edition. Hráči musí projít celou řadou neobvyklých kuchyní a stát se mistrem kuchařem, schopným porazit starobylé zlo, které sužuje zemi.

Overcooked můžete hrát sólo nebo se spojit v klasickém kooperativním nebo konkurenčním režimu pro až čtyři hráče. Speciální Switch edice obsahuje původní hru, navíc všechny DLC a podporuje HD rumble. Ve svých rukou ucítíte každé říznutí do rajčete nebo každé vycáknutí polévky z hrnce.

Overcooked: Special Edition vyjde někdy koncem tohoto roku.

The Escapists 2

The Escapists 2 od Mouldy Toof je pokračování velmi populární running série. Podporuje drop-in/drop-out kooperaci až pro čtyři hráče, kteří se musí společně dostat ven z vězení. Escapists 2 má na Switch vyjít ke konci tohoto roku.

Blaster Mastr Zero

Blaster Mastr Zero je side-scrolling top-down adventura s režimem i pro dva hráče. Vyjde zároveň pro Switch i konzoli 3DS už 9. března za cenu 9,99 euro. Za jeho vývojem stojí studio Inti Creates a jde o jednu z NES klasik.

Mr. Shifty

Mr. Shifty od TinyBuild a Team Shifty by měl vyjít v dubnu 2017. Vašim úkolem je rychle se dostat do zabezpečených míst pomocí teleportace. Budete "procházet" zdmi a vyhýbat se vystřeleným kulkám, protože jen jedna jediná vás dokáže na místě zabít. Díky podpoře HD Rumble ucítíte každý výstřel, každý úder nebo pád.

TumbleSeed

Aeiowu vyvinujli hru TumbleSeed na základě fyzikálních zákonů. Malé semínko může vyrůst a zachránit svůj domov. Čeká na vás více než 30 unikátních vylepšení, kterými můžete pomoci svým semínkům překonat výzvy a nepřátele. Hra opět podporuje HD Rumble a má vyjít pouze na Nintendu Switch letos na jaře.

Shakedown Hawaii

Shakedown Hawaii od vBlank Entertainment vychází v dubnu a jde o 16-bitového duchovního nástupce Retro City Rampage. Shakedown Hawaii paroduje velký byznys a zločiny, které spolu jdou celá staletí bok po boku. Postavíte si svou vlastní říši a monopolizujete trhy, to je ve zkratce cíl hry.

Pocket Rumble

Pocket Rumble od Cartoo Robot Games vychází v březnu a jde o 2D bojovku, podporující opět HD Rumble. Dokonce půjde rozeznat, jestli jde o silný nebo slabý úder.

WarGroove

WarGroove má na svědomí Chucklefish Games, ale ještě nevíme, kdy přesně v roce 2017 vyjde. Hra je v podstatě taktickou, tahovou, ručně malovanou hrou, jaké byly běžné kolem roku 2000, jakou byla třeba Advance Wars. WarGroove si klade za cíl znovu objevit kouzlo a přístupnost titulů, které inspirovaly jeho vznik, ale kombinuje je s moderními technologiemi. Díky tomu hra nabízí robustní on-line podporu a velký modding.

Runner3

Runner3 je třetím dílem série od Choice Provisions, který ale vyjde pouze na konzoli Nintendo Switch. Na hráče čekají nové mise, větvící se trasy, obchody s předměty, nové Retro výzvy, nové postavy, nové taneční pohyby a mnohem více.

Hra Runner3 má vyjít letos na podzim.

Celý seznam her:

1001 Spikes (Nicalis)Away: Journey to the Unexpected (???)Battle Chef Brigade (Adult Swim Games / Trinket Studios)The Binding of Isaac Afterbirth+ (Nicalis)Blaster Master Zero (Inti Creates)Cave Story (Nicalis)Celeste (Matt Makes Games)Dandara (Raw Fury / Long Hat House)Duck Game (Adult Swim Games / Landon Podbielski)Enter the Gungeon (Devolver Digital)The Escapists 2 (Team 17 / Mouldy Toof)The Fall Part 2: Unbound (Over The Moon Games)Fast RMX (Shin’en Multimedia)Flipping Death (Zoink Games)GoNNER (Raw Fury / Art in Heart)Graceful Explosion Machine (Vertex Pop)Has-Been Heroes (GameTrust / Frozenbyte)Hollow Knight (Team Cherry)Hover: Revolt of Gamers (Midgar Studio)Human Resource Machine (Tomorrow Corporation)Ittle Dew 2 (Nicalis)The Jackbox Party Pack 3 (Jackbox Games)Kingdom: Two Crowns (Raw Fury / Noio)Mr. Shifty (TinyBuild / Team Shifty)Little Inferno (Tomorrow Corporation)Monster Boy And The Cursed Kingdom (FDG Entertainment / Game Atelier)Mutant Mudds (Renegade Kid)NBA Playgrounds (Saber Interactive)NeuroVoider (Flying Oak Games)The Next Penelope (Plug In Digital / Aurelien Regard)Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas (FDG Entertainment / Cornfox & Bros.)Overcooked: Special Edition (Team17 / Ghost Town Games)Pankapu (Too Kind Studio)Perception (The Deep End Games)Pocket Rumble (Chucklefish Games)Portal Knights (505 Games / Keen Games)Redout (Nicalis / 34BigThings srl)Rime (TequilaWorks)RIVE (Two Tribes)Rogue Trooper Redux (TickTock Games)Runner3 (Choice Provisions)Shakedown Hawaii (vBlank Entertainment)Shovel Knight: Specter of Torment (Yacht Club Games)Shovel Knight: Treasure Trove (Yacht Club Games)Snake Pass (Sumo Digital)Space Dave! (Choice Provisions)Splasher (Splashteam)Stardew Valley (Chucklefish Games / ConcernedApe)State of Mind (Daedalic Entertainment)SteamWorld Dig 2 (Image & Form Games)sU and the Quest for Meaning (Guillaume Bouckaert)Terraria (Re-Logic / Pipeworks Studio)Thumper (Drool)Toejam and Earl: Back in the Groove (Adult Swim Games / Humanature Studios)TowerFall Ascension (Matt Makes Games)Treasurenauts (Renegade Kid)TumbleSeed (Aeiowu)Ultimate Chicken Horse (Clever Endeavour Games)Unbox: Newbie’s Adventure (Prospect Games)WarGroove (Chucklefish Games)Wonder Boy: The Dragon’s Trap (DotEmu / Lizardcube)World of Goo (Tomorrow Corporation)Zombie Vikings (Zoink Games)Yooka-Laylee (Team17 / Playtonic Games)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama