Nintendo potvrzuje existenci nové konzole, představí ji tento fiskální rok
Novinka Nintendo potvrzuje existenci nové konzole, představí ji tento fiskální rok

Nintendo potvrzuje existenci nové konzole, představí ji tento fiskální rok

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Nintendo Switch Switch

V červnu se dočkáme Directu, na něm se ale zařízení neobjeví.

Reklama

Čekali jsme dlouho, ale po mnoha a mnoha spekulacích i únicích se Nintendo konečně rozhodlo oficiálně potvrdit existenci nové konzole.

Stalo se tak prostřednictvím krátké zprávy na Twitteru, ve které k hráčům promluvil prezident celé společnosti Šuntaró Furukawa. "Tento fiskální rok učiníme oznámení ohledně nástupce Nintenda Switch," uvedl stručně a jasně v prohlášení. Dodal, že to je už víc než 9 let od oznámení Switche v březnu 2015.

Oznámení tento fiskální rok znamená, že musí přijít do konce března 2025. Na představení každopádně dojde nejdřív někdy v létě, nebo spíš na podzim tohoto roku, neboť Furukawa sice potvrdil již poměrně tradiční červnový Direct, ale hned nato dodal, že na něm se konzole vůbec neobjeví, ani nebude zmíněna. Akce se má zaměřovat čistě na hry, které vyjdou na Switch v druhé polovině tohoto roku.

Připomenu, že nástupce Switche (kterému většinou pro zjednodušení říkáme Switch 2, ale velmi pravděpodobně se bude jmenovat jinak) má přinést SoC T239 od Nvidie s podporou ray tracingu a DLSS, grafický čip je postaven na architektuře Ampere z roku 2020 (RTX 30). Zároveň se mluví o 8palcovém LCD displeji (dost možná 1080p). Jak to bude s potenciální OLED verzí, není jasné.

Stejně tak se dlouho diskutovalo nad případnou zpětnou kompatibilitou. Podle Mobapadu, výrobce periferií pro Switch, by ale konzole zpětnou kompatibilitu mít měla, a to jak ve fyzické, tak digitální podobě. Ve svém reportu mluví také o nových joy-conech, které by měly být ke konzoli přichyceny pomocí magnetu.

Co se týče vydání, zařízení mělo původně nejspíš dorazit ještě letos, podle posledních zpráv ale vyjde nejdřív v prvním kvartálu (kalendářního) roku 2025.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama