Nintendo Switch nejrychleji prodávanou konzolí v USA
Novinka Nintendo Switch nejrychleji prodávanou konzolí v USA

Nintendo Switch nejrychleji prodávanou konzolí v USA

Michal Burian

Michal Burian

21

A potom, že se mix konzole a handheldu prodává jen v Japonsku.

Reklama

Nintendo Switch je oficiálně nejrychleji prodávanou konzolí ve Spojených státech americký. Společnost Nintendo to oznámila v tiskové zprávě, kde prozradila, že v období mezi 3. březnem 2017 a 31. prosince 2017 prodala na území 4,8 milionů kusů Switche. Tím překonala svůj předchozí rekord. Ten drželo Wii s více než čtyřmi miliony prodanými kusy za stejné časové období.

Zajímavé jsou i další informace z tiskové zprávy. 60 procent majitelů Nintenda Switch z USA si mělo společně s konzolí koupit u Super Mario Odyssey a přes 55 procent vlastní dobrodružný RPG titul The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Arkádové závody Mario Kart 8 Deluxe mají také přes 50 procent a střílečka Splatoon 2 je nad 20 procenty.

Reggie Fils-Aime, prezident americké divize Nintenda, poděkoval fanouškům a těší se na rok 2018. Nintendo totiž na letošek chystá řadu překvapení. V současné době víme, že se krom jiných her chystá první a druhý díl Bayonetty, nové tituly s Kirbym a Yoshim a také Bayonetta 3.

Obchodní řetězec Amazon navázal na tiskovku Nintenda. Vedení Amazonu prozradilo, že nejprodávanější hrou za rok 2017 na jejich portále byl Super Mario Odyssey. Následuje Mario Kart 8 Deluxe a The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Na sedmém místě je potom Splatoon 2.

Zdroj: Videogamer.comt

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama