Nintendo Switch oslavilo rok života
Novinka Nintendo Switch oslavilo rok života

Nintendo Switch oslavilo rok života

Michal Burian

Michal Burian

10

Mix domácí konzole a handheldu Nintendu vyšel.

Reklama

V sobotu to byl přesně rok od uvedení nové konzole Nintenda na trh. Po zklamání s Wii U všichni očekávali, jak se bude novému hardwaru od japonské společnosti dařit. Nintendo vsadilo na mix domácí konzole a handheldu. Risk se vyplatil. O Switch je mezi hráči velký zájem a všímají si toho i vývojáři a vydavatelé, kteří na Switch připravují své hry. To je velký a podstatný rozdíl, Wi U se v prodejích nedařilo, firmy konzoli nepodpořily a tituly od Nintenda nestačily.

O to hlavní se ale u Switche postaralo opět Nintendo. Na Switchi jsme si mohli zahrát celou řadu povedených a originálních her. Za všechny zmiňujeme dobrodružství The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Mario Kart 8 Deluxe, Arms nebo Xenoblade Chronicles 2. Vyšla také spolupráce s Ubisoftem, který vytvořil tahové RPG Mario + Rabbids Kingdom Battle.

Jak jsou na tom prodeje Switche? Do 3. prosince 2017 poslalo Nintendo do obchodů po celém světě 14,86 milionu kusů Switche. Do konce letošního března by to mělo být celkem 17,74 milionu.

Vlastníte Switch, jak tenhle mix konzole a handheldu ovlivnil váš hráčský život a co očekáváte od novinky Nintenda v letošním roce? Oficiálně víme hned o několika zajímavých hrách, a hlavně se na září chystá spuštění prémiové služby Switch Online. Tu budete potřebovat pro hraní online. Bez předplatného se nedostanete do lobby ani k hlasovému chatu prostřednictvím mobilní aplikace. Jako bonus budete mít přístup do knihovny klasických her. V nabídce s jistotou budou hry Super Mario Bros. 3, Balloon Fight a Dr. Mario.

Nedávno se začalo spekulovat nad výkonnější verzí Switche. Nešlo by o žádnou novinku, Sony i Microsoft se touto cestou vydali s PS4 Pro a Xboxem One X a Nintendo zase u nových modelů 3DS. Pro Switch ale nic takového nemá být v plánu (tvrdí zdroje WSJ), místo toho má japonská společnost vsadit na nové funkce a rozšíření herního zážitku ve formě periférií (viz Nintendo Labo).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama