Nintendo Switch se prodává dobře
Novinka Nintendo Switch se prodává dobře

Nintendo Switch se prodává dobře

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

4
Platformy Nintendo Switch Switch

Nintendo se pochlubilo s čísly z prodeje.

Reklama

Switchi se prostě daří, a ačkoliv bychom to třeba ještě před dvěma roky netipovali, nemá problém porážet v prodejích své hardwarově silnější konkurenty na poli konzolového hraní. A když už se někomu takto daří, tak proč se přitom nepochlubit, že ano? Nintendo tak dnes k ránu přišlo s čísly ze svých prodejů. Konzole, která vyšla přesně 3. března 2017, přesáhla koncem minulého roku 32.27 milionů prodaných zařízení a zároveň 163.61 milionů kusů softwaru. Nintendo také potvrdilo, že v období od dubna do prosince minulého roku se prodalo přes 14.49 milionů Switchů. Podle společnosti NPD se také stala nejprodávanější konzolí za uplynulý rok.

Kromě Nintenda Switch nám Nintendo ukázalo i čísla starších konzolí. 8 let staré handheldové 3DS se prozatím dočkalo 78.84 milionů prodejů společně s 375.97 miliony hrami. Wii U, které vyšlo v roce 2012, se může „chlubit” s pouhými 13.56 miliony prodaných kusů.

Na konec se podíváme na nějaké čísla konkrétních her. Super Mario Party se prodalo 5.3 milionů kopií, Let´s go Pikachu! Společně s Let´s go Evee! 10 milionů a Super Smash Bros. Ultimate 12.08 milionů. Poslední jmenovaná se také stala nejprodávanější hrou prosince, kdy překonala 3 miliony za pouhých 11 dnů.

Součástí této zprávy bylo také odložení mobilního Mario Kart Tour z března na letošní léto z důvodu zlepšení kvality aplikace a zvýšení obsahu při samotném vydání. Pokud tak čekáte na máriovské autíčka na telefonu, budete muset ještě pár měsíců vydržet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama