Nintendo Switch Sports využívají AMD FSR
Nintendo Switch Sports Novinka Nintendo Switch Sports využívají AMD FSR

Nintendo Switch Sports využívají AMD FSR

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Nintendo Switch Switch

Jde o náznak budoucnosti Switche?

Reklama

Na akci Nintendo Direct, jež proběhla minulý týden, jsme se dozvěděli, že se už brzy dočkáme návratu slavných sportů, které můžete znát především z konzole Nintendo Wii. Nová hra bude navíc o víkendu dostupná v rámci play testu, zaregistrovat se do něj můžete už nyní. Kromě všech oficiálních informací jsme se však dozvěděli ještě jednu zajímavou novinku.

Uživatelka Twitteru s přezdívkou Nikki si všimla, že v licenčním ujednání Nintendo Switch Sports se nachází technologie FidelityFX Super Resolution. Jde o funkci od AMD, která se používá k upscalování obrazu na vyšší rozlišení, za co nejnižší ztráty výkonu a kvality obrazu. Hra ji zřejmě využije v TV módu, který poběží ve Full HD. Nutno dodat, že jde pořád o poměrně nízké rozlišení pro technologii jako FSR, ale zatím těžko můžeme něco soudit.

Implementace FSR možná může znít trochu paradoxně. Switch používá čip Tegra X1 od Nvidie, ale právě to je ten důvod, proč konzole nemůže podporovat DLSS. Technologie od Nvidie totiž potřebuje Tensor jádra, která obsahují až čipy architektury Turing (RTX 2000) a výše, zatímco Tegra X1 je postavena na dávno zastaralé architektuře Maxwell. FSR tak může být skvělým dočasným řešením, jak zajistit, aby hry na Switchi běžely v přijatelné kvalitě, dokud nepřijde na trh nové zařízení od Nintenda.

Nintendo Switch Sports vychází 29. dubna, hru si můžete předobjednat v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama