Nintendo údajně chce zdvojnásobit produkci Switche
Novinka Nintendo údajně chce zdvojnásobit produkci Switche

Nintendo údajně chce zdvojnásobit produkci Switche

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

7

Na příští fiskální rok je údajně naplánována výroba 16 milionů kusů.

Reklama

Vypadá to, že je Nintendo se startem nové konzole Switch spokojené. Jak jinak si můžeme vysvětlit zprávu, kterou "otiskl" Wall Street Journal, týkající se plánu zdvojnásobit v následujícím fiskálním roce produkci. Zpráva prý pochází od "lidí, informovaných o plánech" Nintenda.

Co to znamená? Že v příštím fiskálním roce, který začíná v dubnu 2017 a končí březnem 2018, plánují výrobci na základě smlouvy s Nintendem vyrobit 16 milionů, nebo ještě více kusů konzole Nintendo Switch. Což je oproti původnímu plánu minimálně o osm milionů kusů více. Nintendo se tím pádem o zájem nebojí a věří, že může v průběhu následujících 12 měsíců prodat podstatně více než 10 milionů kusů konzole.

Toto rozhodnutí je prý výsledkem poptávky po novém herním systému. Množství vyrobených kusů Switche v prvním roce od vydání konzole se odvíjí ze statistik, vycházejících z prodejů konzole Wii. Ta se začala prodávat v listopadu 2006 a do konce roku 2007 se ji prodalo 20 milionů kusů. Konečné číslo prodejů se nakonec vyšplhalo na pěkných více než 100 milionů kusů.

Generální ředitel Nintenda Tatsumi Kimishima uvedl, že společnost hodlá měsíčně dodat na celosvětový trh dva miliony Switchů, ale Wall Street Journal píše, že podle "jedné osoby, seznámené s možnostmi výroby", je pravděpodobnější že půjde o 2,5 milionů kusů.

Mluvčí Nintenda se ale odmítl ke zprávě Wall Street Journalu vyjádřit.

A jak je na tom vlastně Switch s prodeji? Celosvětově se prodalo více než 1,5 milionu konzolí, ale toto číslo se vztahuje spíše jen k prvnímu týdnu, kdy se začala konzole prodávat. Jde asi o 500 000 kusů prodaných ve Spojených státech a asi 360 000 kusů v rodném Japonsku. Mimo tyto dvě oblasti jsou již prý čísla méně specifická. Evropští prodejci hlásí v součtu podobné číslo jako je to v Japonsku, ale celkově má podle Nintenda jít o výše zmíněnou cifru 1,5 milionu kusů.

Pokud chce ale opravdu Nintendo prodávat takové množství konzolí, potřebuje ji zásobit obsahem, který je prozatím trochu chudší. Ale i tak se už v příštích měsících můžeme těšit na LEGO City: Undercover, Mario Kart 8 Deluxe nebo na pokračování střílečky Splatoon a také na, podle mne jednu z nejlepších akčních věcí, mlátičku Arms.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama