Nintendo varuje před falešnými stránkami
Novinka Nintendo varuje před falešnými stránkami

Nintendo varuje před falešnými stránkami

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy Nintendo Switch Switch

Stránka vydávající se za Nintendo může zcizit vaše osobní údaje.

Reklama

Nintendo vydalo prohlášení (také Dengeki) varující všechny své spotřebitele před falešnými internetovými stránkami a tím pádem před potenciálními podvody, které na nich mohou být spáchány. Společnost Nintendo přímo uvádí, že si je vědoma existence internetových stránek, která používají oficiální značku Nintendo a prodává produkty společnosti Nintendo za zvýhodněnou cenu.

Nintendo varuje, že nákup produktů prostřednictvím této falešné stránky by mohl být potenciálně nebezpečný. Důvodem je poskytnutí osobní údajů neautorizované internetové stránce. V prohlášení Nintenda ale nenajdeme odkaz na tuto stránku, funkční odkazy vás přesměrují na oficiální stránku Nintenda.

Kromě tohoto sdělení Nintendo varuje, že pokud budou nalezeny další podobné internetové stránky, uvědomí o nich příslušné orgány a agentury, které se podílí na odstranění internetových stránek). Prohlášení také odkazuje na japonskou stránku poskytující konzultace ohledně počítačové kriminality a na domovskou stránku Consumers Affair Agency.

V současné době ale není jasné, zda byla nákupem na falešném webu scizena nějaké data spotřebitelů, nebo o jaké množství by se mohlo jednat.

Důvodem pro přižení se na úspěchu společnosti může být výnosné. Do konce loňského roku bylo Nintendo díky vysokým pokračujícím prodejům konzole Switch. V roce 2021 se konzole na domácím trhu prodalo již druhý rok po sobě přes 5 milionů kusů. Toto číslo ale zahrnuje prodeje původního modelu Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite a OLED verze. Loni v červenci přesáhly v Japonsku celkové prodeje konzole Nintendo Switch 20 milionů kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama