Nintendo začne v Evropě opravovat „driftující“ Joy-Cony zadarmo i mimo záruku
Novinka Nintendo začne v Evropě opravovat „driftující“ Joy-Cony zadarmo i mimo záruku

Nintendo začne v Evropě opravovat „driftující“ Joy-Cony zadarmo i mimo záruku

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy Nintendo Switch Switch

Hlavně v Británii se na Nintendo snášela rozsáhlá kritika.

Reklama

Nintendo bude opravovat „driftující“ ovladače Joy-Con ve většině evropských států zdarma i po vypršení záruční lhůty. Informovalo o tom na aktualizovaných stránkách podpory. Dosud bylo Nintendo pod značnou kritikou, protože si často za opravu známé chyby účtovalo i desítky eur, případně si hráči museli kupovat nové ovladače za částku kolem 70 eur.

Opravy budou dostupné v celé Evropské unii, v Norsku, Švýcarsku, Lichtenštejnsku, na Islandu a ve Velké Británii. Právě tamější organizace upozorňovaly na přístup Nintenda ve věci oprav a nahrazování Joy-Conů. Na konci loňského roku zveřejnila spotřebitelská asociace Which? průzkum, který za hlavní důvod driftování označil prach a mechanické poškození. Obojí v souvislosti s vadami ovladače. V návaznosti na to Nintendo vyzvala k bezplatným opravám nebo náhradám Joy-Conů.

Nabídka bezplatných oprav mimo záruku není časově omezená, ale hráči musí splnit několik podmínek: páčky na jejich ovladači nesměly začít „driftovat“ kvůli náhodnému poškození a Joy-Cony nesmějí být modifikovány nelicencovanými prostředky.

Nintendo není jedinou společností, která se s nechtěnou detekcí pohybu analogových páček na svém ovladači potýká. Problémům se nevyhnuly ani DualSense nebo Xbox Controller.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama