Nobunaga’s Ambition: Sphere of Influence vám prověří mozkové závity v říjnu
Novinka Nobunaga’s Ambition: Sphere of Influence vám prověří mozkové závity v říjnu

Nobunaga’s Ambition: Sphere of Influence vám prověří mozkové závity v říjnu

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Na západě nakonec vyjde tato strategie pro PlayStation 4 a pro PC.

Reklama

Strategie Nobunaga’s Ambition: Sphere of Influence - Ascension není hrou pro masy. Pokud ale máte strategického ducha, budete zde naprosto spokojeni. Nobunaga’s Ambition: Sphere of Influence představuje některé z nejdůležitějších bitev a událostí, které měly politický vliv na události v Japonsku v období Sengoku. Tehdy proti sobě stálo nespočet různých vojenských důstojníků a šlechticů, kteří spolu bojovali o nadvládu nad zemí.

Pokud je vám toto historické období neznámé, můžete si projít všechny historické události, které vedly od rozpadu země, přes vznik klanů až po zformování aliancí před nevyhnutelným střetem, který vedl ke vzniku prvního šogunátu.

Hra Nobunaga’s Ambition: Sphere of Influence - Ascension vás tak více vtáhne do děje a také umožní hlubší ponoření a pochopení těchto událostí, stejně jako zjistíte, jak se v té době vytvářely pevnosti a armády. Kromě jiného Ascension nabídne také možnost zahájit hru z pozice vojenského důstojníka a postupně vystoupat v žebříčku hodností až nahoru a stát se důležitým válečníkem. Nebo dokonce vládcem Japonska.

Nobunaga’s Ambition: Sphere of Influence - Ascension si ale zakládá také na tom, že vojenským nadšeným historikům dovoluje prožít si historicky přesnou simulaci. Hráči pouze převezmou kontrolu nad svým oblíbeným důstojníkem nebo vládcem nad daným územím. Ascension se může pochlubit rozsáhlou škálou více než dvěma tisíci nejrůznějších postav, takže se nemusíte bát, je z čeho vybírat.

Řada známých postav se pojí k určitým událostem, zobrazených v exkluzivních misích. Zvláštní pozornost je ale věnována Yukimurovi Sanadovi, známému japonskému samuraji, který byl svého času vyhlášen za nejsilnějšího japonského bojovníka. Jeho vzestup se datuje od jeho 16let a hráči mohou "živě" sledovat jeho život a výzvy, kterým se musel v období Sengoku postavit, až do jeho porážky při obléhání Osaky.

Najdete zde ale i jiné prominentní osoby a také herní obsah, šitý jim přímo na míru, včetně takových feudálů jako byl Ieyasu Tokugawa (který se stal koncem období Válčících států - Sengoku Džidai - šogunem), Mitsunari Ishida (který hrál klíčovou roli ke konci války v rozhodující bitvě u Sekigahary), Masamune Date (známý také jako Dokuganrju - Jednooký drak) a narazíte zde i na význačné jednotlivce (Nyosui Kuroda a Morichika Chosokabe), kteří v tomto neklidném období prožili velmi zajímavé příběhy.

Koei Tecmo vydá v Evropě strategii Nobunaga’s Ambition: Sphere of Influence - Ascension pro PlayStation 4 a pro PC přes Steam 28. října. Hra již byla v Japonsku vydána pro PlayStation 4, PlayStation 3, PS Vitu a pro PC 24. března jako Nobunagou no Yabou: Souzou Sengoku Risshiden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama