Nominujte své nej v Steam Awards 2018
Novinka Nominujte své nej v Steam Awards 2018

Nominujte své nej v Steam Awards 2018

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

6
Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

Na Steamu je spuštěno tradiční nominování těch nejlepších her v originálních kategoriích.

Reklama

Předevčírem jsme zveřejnili novinku o podzimních slevách na Steamu. Zároveň s nimi byl spuštěn i další ročník Steam Awards. Tato anketa je známá především svými originálními kategoriemi. Letos sice trochu zkonzervativněly a můžete hlasovat i v běžných “Nejlepší hra roku“ kategoriích, přesto se zde najdou i jiné, u kterých se budete muset chvilku zamyslet. V současné fázi této soutěže popularity se volí pouze nominace, takže při volbě vašeho titulu jste omezeni pouze tím, zdali je hra dostupná na Steamu.

Kategorie:

Ocenění „Hra roku“

Ať už je to z důvodu bezkonkurenční hratelnosti, podmanivého příběhu, jedinečného vizuálu nebo návykového multiplayeru, tahle hra zkrátka dominovala roku 2018 a bude se na ni ještě dlouho vzpomínat.

Ocenění „VR hra roku“

Ve virtuální realitě se nehraje podle zažitých standardů a při vývoji si bez nadsázky můžete dovolit úplně cokoli. Toto ocenění je pro VR hru, která je nejen zábavná, ale také výrazně pomohla nastavit budoucí kurz tohoto média.

Ocenění „Nesmrtelná hra“

Tahle hra už má něco za sebou, ale přestože roky plynou a kolem se rodí nové hry, na tuhle její vývojáři nezanevřeli a stále do ní přidávají další obsah.

Ocenění „Nejlepší vývojář“

Není vývojář jako vývojář. Tenhle konkrétně letos vyslyšel prosby svých fanoušků, provedl něco opravdu nečekaného, dostál svým slibům nebo se jakkoli jinak zapsal do hráčských srdcí.

Ocenění „Nejhezčí krajinky“

Nestává se to často, ale někdy dechberoucí scenérie odvypráví příběh lépe než precizně sestříhané cut-scény plné zbytečně ukecaných postav. Vítěz tohoto ocenění je toho důkazem.

Ocenění „Nejlepší s přáteli“

Některé hry si nejvíce užijete o samotě. Na druhou stranu v některých hrách potřebujete parťáka, který Vám bude krýt záda. Nebo oběť, kterou Vy do zad střelíte. Tohle ocenění je právě pro hru, jejíž zábavnost roste s počtem zúčastněných přátel.

Ocenění „Nejzajímavější alternativní historie“

Ti, kdož si nepamatují minulost, jsou odsouzeni k tomu, aby si ji zopakovali. A ti, kdož si ji pamatují, ale rozhodli se ji pozměnit, jsou odsouzeni k tomu, že si odnesou tohle ocenění.

Ocenění „Stroj roku“

Tohle ocenění je pro hru, kterou z vakua průměrnosti do nezapomenutelných výšin vyzdvihl krutopřísný bourák, hypermoderní robot, šílený vynález bez hlavy a paty nebo jakýkoli jiný stroj.

Nebudu zatím zveřejňovat svoje volby, nerad bych vás totiž jakkoliv ovlivňoval. Dle mého soudu letošní anketa přeje vývojářům z naší domoviny a hned ve 3. kategoriích jsem bez výčitek nominoval českou hru. Pokud také holdujete podobným anketám a chtěli byste přidat své nominace, můžete tak učinit do 27. listopadu do 19:00. A určitě se můžete pochlubit svými favority dole v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama