Nová Final Fantasy ve stylu Souls her
Final Fantasy XVI Novinka Nová Final Fantasy ve stylu Souls her

Nová Final Fantasy ve stylu Souls her

Martin Zavřel

Martin Zavřel

Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Tvůrci série Nioh údajně skloubí minulost a budoucnost JRPG.

Reklama

Internetová fóra a sociální sítě začaly zaplavovat informace o zatím neoznámené hře ze série Final Fantasy, jejíhož odhalení se máme dočkat příští měsíc v rámci E3 show a souvisejících aktivit Square Enix. Magazín Fanbyte včera tyto úniky validoval po "ověření s jejich zdroji". Na co se tedy můžeme těšit?

V roce 2017 jsem přednášel na brněnském Animefestu o 30 letech historie Final Fantasy a pointou mojí tehdejší prezentace bylo, že zatímco Final Fantasy je čím dál tuctovější, moderní japonská RPG typu Dark Souls převzala roli nápaditých východních fantasy her, u kterých zažíváme nyní podobné pocity, jako kdysi u slavné FF série.

Podle všeho si tento trend uvědomili i samotní tvůrci, protože údajně ve spolupráci s Koei Tecmo (v minulosti již společně stvořili mlátičku Dissidia NT) a týmem Ninja (stojícím za vynikající Soulslike sérií Nioh) nyní připravují hru, nazvanou Final Fantasy Origin. Ta má nabídnout hratelnost ve stylu Souls her a zároveň být přímo napojena na vůbec první Final Fantasy hru z roku 1987. Její obtížnost má být přitom méně náročná, aby si ji užilo více hráčů. Ještě tohle léto bychom se měli dočkat také veřejného Alfa testu, podobného minulým testům Nioh her.

Nová Final Fantasy ve stylu Souls her

Hra má navíc mířit exkluzivně na PlayStation 5, což by byl již čtvrtý takový titul ze stáje Square Enix (po Final Fantasy VII Remake, Final Fantasy XVI a Forespoken). Exkluzivita ale má být jen dočasná a hry se nakonec dočkají i PC hráči. Nuže, uvidíme, zda je to všechno pravda, ale rozhodně to nezní špatně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama