Novinka Nová karetní hra paroduje konzolové války

Nová karetní hra paroduje konzolové války

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy pkgsrc Desková hra

Získejte cenné herní značky a ovládněte celý trh.

Reklama

Konzolové války jsou tu s námi odnepaměti. Příliš horliví fanoušci, kteří se snaží dokázat, že „ta jejich“ platforma je tou nejlepší, ještě posílili v době sociálních sítí. A přestože se často poukazuje na to, jak je celý tento koncept hloupý, nedá se říct, že by to k něčemu vedlo. Šéfredaktor magazínu XboxEra Jon Clarke se tak rozhodl, že si místo toho udělá z celých konzolových válek legraci a vytvoří karetní hru, nad kterou se mohou hráči pobavit. Jmenuje se Console Wars The Card Game a právě dnes byla oficiálně představena.

Ve hře se ujmete konzolového výrobce a vaším cílem bude získat co nejvíc fanoušků na svou stranu. Čeká tak na vás získávání slavných herních značek (ve verzi bez ochranné známky), ať už je to Mood, Hola, The Rest of Us či třeba Resident Devil. Postupně budete moct vydávat nové hry a starat se o vaši fanouškovskou základnu, kterou netvoří jenom hardcore hráči, ale také více casual publikum.

Společně s oznámením byla spuštěna kampaň na Kickstarteru, kde hru můžete podpořit. Za 20 liber je k dispozici standardní edice, 35 £ pak stojí verze s přídavkem 55 dalších karet s herními značkami a za 40 liber dostanete speciální Console Warrior edici. V době psaní článku zatím autoři vybrali 4 600 liber z požadovaných 20 000.

Poprvé si hráči budou moct Console Wars vyzkoušet na letošním Gamescomu. Vydání plné hry se pak plánuje na březen příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama