Novinka Nová stránka Microsoftu ukazuje výhody akvizice Activision Blizzard

Nová stránka Microsoftu ukazuje výhody akvizice Activision Blizzard

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

16
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Z nákupu má těžit celý herní průmysl.

Reklama

Microsoft se snaží aktivně prosazovat ve světě myšlenku, že nákup Activision Blizzard nikomu neuškodí. Podle tvrzení tohoto giganta spíše naopak hráčům prospěje. Zpřístupní totiž známé hry širšímu počtu hráčů, než k nim má přístup doposud. Někteří jeho tvrzením samozřejmě příliš nevěří, tak se společnost rozhodla přijít se stránkou, jež má prezentovat výhody této akvizice všem, kteří moc nevěří tomu, že by po její realizaci zůstala série Call of Duty a další známé značky na konzolích majících konkurovat Xboxu. Těžit z této dohody mají celkem tři skupiny.

Na první místě jsou u Microsoftu hráči, kteří si mají vychutnat oblíbené hry na více platformách. Druhá položka, ve které jsou zmíněni tvůrci, je v podstatě pevně provázána s tou první, protože čím větší škála hráčů bude mít k titulům přístup, tím širší spektrum si je zahraje a třeba za ně i utratí své peníze. Třetím benefitem tohoto nákupu má být vedle jíž zmíněných přínosů pro hráče a vývojáře, také schopnost společnosti obohatit konkurenční atmosféru na mobilních platformách a především vylepšit prostředí na svých pracovištích. Známá firma se opravdu snaží, nelení však ani její protivník společnost PlayStation, jejíž ředitel Jim Ryan dokonce letěl do Bruselu, kde údajně vyjádřil své znepokojení z nadcházejícího obchodu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama