Nové detaily z BioShock Infinite
BioShock Novinka Nové detaily z BioShock Infinite

Nové detaily z BioShock Infinite

Michal Burian

Michal Burian

8

Studio Irrational Games na dnešní večer chystá odhalení gameplay záběrů z akčního BioShock Infinite, který se bude odehrávat v oblacích, přesněji ve vznášejícím městě jménem Columbia. I proto si tvůrci našli chvilku a pustili ven několik nových detailů – nový engine, informace o Elizabeth, nepřátelé a mnoho dalšího.

Reklama

Dnes večer, možná už v odpoledních hodinách, se na Xbox Live a Xbox.com objeví první pořádné gameplay záběry z nedávno odhaleného BioShock Infinite - jinde až zítra. Ještě před těmito záběry se Irrational Games rozhodli odhalit několik zajímavých detailů, tak se na ně pojďme podívat:

BioShock Infinite a celý podivuhodný a tajemný svět města Columbie bude pohánět nový engine. Autoři si pro nové dobrodružství vybrali oblíbený Unreal Engine 3, který má podpořit lepší interakci hráče s hlavní postavou a společnicí Elizabeth.

Když už mluvíme o Elizabeth, tak je potvrzeno, že na ní nebudeme muset dohlížet jak na nějakou malou bezbrannou holčičku, jež nic nezvládne. Budete se nejspíš divit, ale Elizabeth umí bojovat a dokonce se ani moc nebojí, což znamená, že se o sebe dokáže postarat sama a to bez nutnosti doprovodu.

Zajímavé bude také přesouvání z jednoho místa na druhé. To bude fungovat pomocí jakýchsi dopravních tras ve vzduchu (především různá lana a plošiny - viz. upoutávka na gameplay záběry), které budou užitečné i při samotném boji s nepřítelem. A věřte, že toho budete využívat hojně, poněvadž je přislíbeno, že se na vás může v jednom okamžiku hrnout více než tucet nepřátel. To pak budete využívat nejen speciální schopnosti Elizabeth (něco na styl magnetu, dokáže vyrvat kus zdi) a Bookera DeWitta (elektrické šoky či telekineze), ale také volnost ve světě ala taktická výhoda. Sbohem, klaustrofobní uličky v Rapture.

Odhalena byla také jedna z hlavních postav druhé strany. Ta ničí Columbii a bude se jednat o jednoho z hlavních soků. Jde o anarchistu a nacionalistu jménem Vox Populi, kterého si můžete prohlédnout níže na propagačním letáčku a la artworku.

BioShock Infinite se prozatím rýsuje jako zajímavá hra, která může v některých ohledech překvapit a někoho nejspíš naštve, že tvůrci opustili podmořský svět Rapture. Místo toho však budete mít k dispozici volnou ruku při řešení různých problému, otevřené prostředí a především budete moci kombinovat speciální schopnosti agenta Bookera DeWitta a půvabné Elizabeth, což bude jistě zajímavé – DeWitt dokáže "zblbnout" nepřítele, aby se sám zastřelit a Elizabeth po něm zase hodí kus zdi či nějakého železa. Auuu…

Závěrem ještě jednou připomeňme, že se v průběhu dnešního dne objeví plnohodnotné gameplay záběry, a to na Xbox Live a Xbox.com. Nezapomeňte nás tedy sledovat, takovou menší pozvánkou je krátký sestřih, jenž naleznete výše.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama