Nové díly Assassin's Creed by mohly mít více momentů z přítomnosti
Novinka Nové díly Assassin's Creed by mohly mít více momentů z přítomnosti

Nové díly Assassin's Creed by mohly mít více momentů z přítomnosti

Jan Kalný

Jan Kalný

53

Jejich absence v novém Unity určitě zamrzela. Scénárista Darby McDevitt se nás ale snaží přesvědčit, že jich rozhodně bude víc.

Reklama

Přítomnost v sérii Assassin's Creed je poněkud kontroverzní. Někteří hráči jí mají rádi, protože posunuje příběh hlavního hrdiny, který tráví čas v Animu. Někteří jí naopak rádi nemají, protože prostě překáží a odtrhává hráče od hlavní herní složky - tedy minulosti. Po třetím dílu přišel zlom a stále více a více hráčům začíná přítomnost vadit, kvůli anonymní hlavní postavě a poněkud lineárním lokacím. V novém Unity chyběla přítomnost v podstatě úplně.

Jak moc na škodu to bylo, to si každý může určit sám. Scénárista Darby McDevitt se nás ale snaží přesvědčit, že do budoucna bude herních částí z moderní doby více a budou robustnější.

„Vždycky plánujeme mít více momentů z přítomnosti, ale musíme to udělat chytře. I v Unity jsme to plánovali,” řekl McDevitt v nedávném streamu (thx Eurogamer.net).

„Jde o to, že Unity byla úplně nová hra na úplně novou generaci konzolí, takže vytvořit moderní dobu nebylo nijak jednoduché. Už jenom vytvořit město, instanci, nebo jenom část města, vyžadovalo od mnoha našich umělců a designérů šest měsíců práce. A k tomu ještě samotný gameplay, který k tomu musel sednout,” dodal.

Kromě toho nás ještě McDevitt škádlí s tím, že bychom se mohli dočkat i nějakých dalších věcí z dob První civilizace.

„Já to universum prostě miluju. Poslední dva roky jsem pracoval se všemi ostatními scénáristy na obrovském dokumentu o První civilizaci. Vytvořili jsme 600, 700 let historie a doufáme, že je využijeme v následujících deseti, dvaceti letech, nebo jak dlouho tu budeme.”

Můžeme tedy jen hádat, v některých případech možná i doufat, jak to nakonec všechno dopadne. Za sebe můžu říct, že v mnoha ohledech odvádí spisovatelé/scénáristé docela dobrou práci. Jak to bude pokračovat, se určitě dozvíme v novém díle, který by se měl odehrávat v Anglii v 19. století.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama