Nové funkce aplikace Xbox pro mobilní telefony
Novinka Nové funkce aplikace Xbox pro mobilní telefony

Nové funkce aplikace Xbox pro mobilní telefony

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

5
Platformy Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Přehlednější a hlavně: s možností streamování her z vaší konzole.

Reklama

Společnost Microsoft představila zcela novou aplikaci Xbox, která je dostupná jak pro PC, tak nově i pro mobilní zařízení se systémem Android a iOS. Díky této aplikaci si budou moct hráči snadno mezi sebou sdílet herní klipy a screenshoty, chatovat a dostávat oznámení. Nechybí ovšem ani funkce hraní her přímo z vaší konzole.

Díky Xbox aplikaci si budete moct zahrát hry z vaší konzole na vašem chytrém telefonu, případně tabletu. To platí i pro tituly, které jsou v nabídce předplatného Xbox Game Pass. Microsoft ovšem upozorňuje, že v současnosti na mobilních zařízeních není možné hrát hry se zpětnou kompatibilitou. Jedná se tedy o tituly, které vyšly na Xbox 360 a původní Xbox.

K tomu, aby jste si mohli zahrát vaše hry z konzole na mobilu, budete potřebovat mobilní zařízení se systémem Android 6.0 a výš, nebo iOS 10 a výš. Dále je to potom konzole Xbox One nebo Xbox Series X|S, bezdrátový ovladač a 5Ghz Wi-fi připojení. Je zde ale možnost hrát i pomocí datového připojení.

Když se podíváme například na obchod Google Play, můžeme si všimnout, že Microsoft s distribucí Xbox aplikací v posledních letech opravdu nešetřil. Mnoho hráčů a uživatelů si tudíž stěžovalo na nepřehlednost v těchto aplikacích, kdy každá z nich nabízela různé funkce. S novou aplikací by tak mohl Microsoft zastřešit všechny tyto aplikace, což by určitě nebylo na škodu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama