Nové informace a galerie z Risen 2
Risen 2: Dark Waters Novinka Nové informace a galerie z Risen 2

Nové informace a galerie z Risen 2

Michal Burian

Michal Burian

2

Tvůrčí celkem z Piranha Bytes nám dopřál několik nových informací a hlavně další obrázky z očekávaného RPG titulu Risen 2: Dark Waters.

Reklama

Z nedávného článku zahraničního magazínu IGN jsme se dozvěděli, že ve hře budou celkem tři ostrovy. Ty jsou rozlohou menší než Faranga v původním Risen, ale dohromady tvoří větší herní svět. Studio chce tímto krokem zamezit, aby hráči prozkoumali celý svět hned na začátku dobrodružství.

Celkem by měla hra nabídnout uctihodných 60 až 80 hodin hraní. Jestli to tak opravdu bude, znamená to, že druhý Risen nám vydrží takřka dvojnásobnou dobu, než Risen 1.

IGN ve svém článku zmiňuje také střelné zbraně, konkrétně pistole. Ty ve hře nahradí zbraně na dálku, tedy luky a kuše. Zároveň s touto informací jsme se dozvěděli také o magii, která bude zachovaná, avšak od té z prvního dílů se bude značně lišit.

Dále na internet prosákla zpráva, že se o zvukovou stránku titulu nepostará Kaie Rosenkranze, ale Bastian Seelbach, jenž stál za Arcania: Gothic 4. Fanoušci ihned začali bombardovat tvůrce dotazy, na které si našel čas sám Rosenkranz. Ten řekl, že hudba je v dobrých rukou a dodal:

"Já osobně jsem se na začátku každého PB projektu pokusil pročistit si hlavu a nastavit se úplně nově na nadcházející hru. Na jednu stranu jsem toho docílil díky technickým rozdílům (u G1 a G2 byla hudba skládána za běhu na pozadí z jednotlivých not, přičemž jsem mohl použít jen málo malých kousků skladeb, u Gothica 3 a Risen jsem pak vytvořil kompletní skladby, které se pak kombinovaly), na druhou stranu měl každý titul svůj vlastní charakteristický styl, svou vlastní identitu. Soundtracky her od PB byly doposud velmi odlišné a vy jste každý nový směr a styl přijali s otevřenou náručí a zvědavostí. Totéž byste měli udělat i nyní. S nezaujatým sluchem si budete moci plně užít tu péči a kvalitu, jaké jsou uloženy v každém vláknu ozvučení Risen 2," informovala česká fanouškovská stránka Risen.cz.

V Risen 2: Dark Waters se tedy budeme muset rozloučit s luky a kušemi, stejně jako s jednotným světem a hudbou od Rosenkranze. Jak to nakonec dopadne, se dozvíme již v letošním roce, kdy má hra vyjít pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama