Nové informace a obrázky z Jurského Parku
Novinka Nové informace a obrázky z Jurského Parku

Nové informace a obrázky z Jurského Parku

Michal Burian

Michal Burian

6

Jurský Park od Telltale Games bude jiný, nebude se jednat o střílečku, ale o akční dobrodružství + první obrázky.

Reklama

Zahraniční časopis Game Informer se opět blýskl, přinesl totiž první obrázky a nové informace o chystané hře tvůrčího celku z Telltale Games, autorů povedené série Sam & Max.

Pokud jste přemýšleli, proč Universal Pictures svěřilo licenci na videoherní Jurský Park právě Telltale Games, máme pro vás jednoduchou odpověď: "Vlastník licence, Universal Pictures, nechce další dinosauří střílečku," řekl Joel Dreskin, ředitel Telltale Games.

Kevin Boyle, výkonný ředitel, se nechal slyšet, že nová hra je vytvořena ze zkušeností týmu, avšak nabídne něco zcela nového. Co pro portfolio titulů tohoto studia není zrovna typické, jde totiž o jednotlivé postavy a vysoké napětí a drama, které každý od Jurského Parku očekává.

"Lineární příběh a postavy jsou dvě opravdu důležité části. Budete cítit drama. Budete cítit napětí. Budete se cítit různě s několika druhy emocí. Je tu humor a světlé momenty. Pak se ale všechno zhroutí a nastanou okamžiky hrůzy," řekl emotivně Boyle.

Může se zdát, že se jedná o úplně jinou hru, zdání však klame. Nový Jurský Park si musí zachovat tradice. Hra je navržena jako přímé pokračování prvního filmu. Dozvíme se tak například, co se stalo s plechovkou embryí, kterou Dennis Nedry ztratil v džungli.

Některé momenty jsou ve hře totožné s filmem, s tím rozdílem, že vše zažijeme z pohledu nové postavy. Staneme se totiž jedním ze zaměstnanců parku, s nímž se budeme snažit z tohoto prokletého ostrova co nejrychleji zmizet.

Tak rychle to ale zase nepůjde. Ve strašidelném parku potkáme Gerryho Hardinga, hlavního veterináře, svou dceru, stejně jako další postavy včetně pašeráků a žoldáků, kteří si chtějí na dinosaurech přilepšit.

Telltale se netají tím, že se s Jurským Parkem inspirovali u povedeného interaktivního thrilleru Heavy Rain. Máme prý očekávat větší zaměření na filmové zpracování a nemine nás ani vyšetřování nebo pomalé gameplay scény.

Nebyl by to Jurský Park bez velociraptorů, jak říká tým. Chybět nebude ani velký a velmi nebezpečný Tyrannosaurus Rex a nějaká "velká hrozba," jak škádlí Joe Pinney, hlavní designer.

Stejně jako většina současných her Telltale Games, tak i Jurský Park bude rozdělen do pěti stažitelných kapitol. Ta první by měla vyjít na jaře aktuálního kalendářního roku. V plánu je hru vydat ve verzích pro PC, Mac a konzole (pravděpodobně Wii, PS3 a Xbox 360).

Další obrázky naleznete v galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama