Nové informace o Call of Duty: WWII
Call of Duty: WWII Novinka Nové informace o Call of Duty: WWII

Nové informace o Call of Duty: WWII

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

62

První propagační materiály odhalily betatestování, přítomnost kooperativního módu či klasický samopal Thompson s bubnovým zásobníkem.

Reklama

Po skoro deseti letech se vrací série Call of Duty zpátky do období druhé světové války. Včerejší oficiální představení na internetu vyvolalo vlnu euforie. I přesto, že se WWII dočká traileru až za několik dní, konkrétně ve středu, již nyní se objevují první detaily a obrázky přímo ze hry.

Už z prvních úniků bylo jasné, že se zúčastníme vylodění na plážích Normandie v rámci Dne D. Nyní to máme černé na bílém. Z propagačních materiálů se dovídáme, že kromě Normandie budeme bojovat po celé Evropě ohrožené silami tyranů, a to v mnoha ikonických bitvách druhé světové války.

Kampaň bude vyprávět příběh nerozbitného bratrstva obyčejných mužů, kteří se snaží bojovat za svobodný zítřek. Očekávejte autentický zážitek s tuhou atmosférou a realistickým vizuálem. Zajímavé je, že zatím nikde nezaznělo nic o Sovětech nebo pacifickém tažení. Připomeňme si, že v posledním díle od Sledgehammer Games (Advanced Warfare) jsme se vžili pouze do jedné postavy.

Ve hře více hráčů se také podíváme na nejznámější bojiště druhé světové války. Opět se bude jednat o adrenalinovou jízdu, avšak pro jednou budeme opět stát nohama pevně na zemi.

WWII se dočká i kooperace s vlastním novým příběhem, který nám rozpumpuje krev v žilách. Zatím není zřejmé, o co se jedná, tedy zda nás znova budou čekat zombie, mimozemšťané či speciální mise podobné těm z Modern Warfare 2 a MW3.

Opět nás čeká uzavřené betatestování. O přístupu do ní zatím nejsou žádné informace, ale dá se předpokládat, že si budou muset všichni zájemci hru předobjednat, jak je zvykem. Podle uniklých informací je zřejmé, že se beta bude týkat konzolí Xbox One a PS4. Společnost Sony má s Activisionem smlouvu o exkluzivitě, tudíž se většina dodatečného obsahu dostane s 30denním náskokem na PS4. Situace ohledně PC zatím není zřejmá, betatest Infinite Warfare v minulém roce minul počítače obloukem.

Jako poslední přichází na řadu trojice předčasně uniklých screenshotů v nízkém rozlišení. Vidíme na nich několik amerických vojáků, kteří drží v ruce samopal Thompson 1928 s bubnovým zásobníkem. V pozadí si lze všimnout i pušek M1 Garand. Na třetím obrázku můžete vidět nášivky s označením jednotek 1. pěchotní divize, které se v sérii objevili již v čistě konzolovém díle Call of Duty 2: Big Red One, který doplňoval klasické Call of Duty 2 pro PC a Xbox 360.

Letošní Call of Duty opět doprovodí bonusové materiály v podobě neobvyklých calling cards (vizitek) apod. S největší pravděpodobností se tak kromě placených balíčků map vrátí i neoblíbený model mikrotransakcí známý z poslední tří dílů.

Je jasné, že v následujících dnech se na světlo světa dostane více střípků informací. Na plnohodnotný trailer dojde až ve středu 26. dubna. My samozřejmě budeme celou situaci sledovat.

Závěrem tu máme krátký teaser, který se objevil na sociálních sítích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama