Nové Nintendo Switch má mít 8palcový LCD displej, tvrdí zdroj Bloombergu
Novinka Nové Nintendo Switch má mít 8palcový LCD displej, tvrdí zdroj Bloombergu

Nové Nintendo Switch má mít 8palcový LCD displej, tvrdí zdroj Bloombergu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Nintendo Switch Switch

Stejný údaj se objevil už dříve, bude OLED verze chybět?

Reklama

Po nějaké době jsou tu další spekulace okolo nové konzole od Nintenda, kterou jsme si už zvykli provizorně nazývat "Switch 2", i když vzhledem k historii této japonské společnosti je velice pravděpodobné, že se zařízení bude jmenovat jinak. Už loni se mluvilo o tom, že na Gamescomu byla konzole představena vývojářům, ale ještě před samotnou akcí přišly se zajímavými informacemi magazíny VGC a Eurogamer či leaker NateTheHate. Následně se pak začalo mluvit o cílení na 4K pomocí upscalu DLSS či podpoře ray tracingu.

Dnes tady máme novou zprávu, která tentokrát přišla od magazínu Bloomberg. Zdrojem je však analytik Hiroši Hajase, pracující pro společnost Omdia. Zaměřuje se na displeje malé a střední velikosti a své předpovědi vyvozuje i na základě zdrojů ve společnostech v dodavatelském řetězci. Bloombergu Hajase řekl, že má mít nový Switch 8palcový LCD displej. Nintendo na dotaz Bloombergu informaci odmítlo komentovat.

Není to poprvé, co slyšíme o stejném údaji. O 8palcovém LCD displeji mluvil i výše zmíněný NateTheHate, takže se tato informace zdá být čím dál pravděpodobnější. Šlo by o další zvětšení displeje (původní Switch měl 6,2 palců a OLED verze 7 palců), ale návrat k LCD je poněkud zvláštní, když už tu přes 2 roky máme právě OLED verzi původního Switche.

OLED nabízí mnohonásobně lepší (a v zásadě nekonečný) kontrast, pozorovací úhly či podání barev. Na druhou by byl nejspíš dražší, a Nintendo se tak mohlo rozhodnout ušetřit právě na displeji. Zatím navíc nevíme podrobnosti ohledně rozlišení či konkrétního typu panelu. Stále se tak nabízí možnost, že by šlo například o technologii miniLED, byť je to méně pravděpodobné.

Jestli je ale něco téměř jisté, tak je to fakt, že by měla nová konzole od Nintenda dorazit letos, a to nejspíš někdy na podzim. Na samotné oznámení by mohlo dojít ještě v první polovině tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama