Nové Nintendo Switch údajně rozběhlo Breath of the Wild ve 4K a 60 FPS
Novinka Nové Nintendo Switch údajně rozběhlo Breath of the Wild ve 4K a 60 FPS

Nové Nintendo Switch údajně rozběhlo Breath of the Wild ve 4K a 60 FPS

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Nintendo Switch Switch

Insider Nate the Hate láká i na mnohem kratší loadingy.

Reklama

Další zprávy okolo nástupce Nintenda Switch na sebe nenechaly dlouho čekat. Po reportu VGC a Eurogameru přišel s novými informacemi leaker Nate the Hate ve svém podcastu.

V něm tvrdí například to, že vylepšená verze Zeldy: Breath of the Wild měla na novém zařízení běžet ve 4K a 60 FPS, za pomocí upscalovací technologie DLSS. Konkrétně mělo jít o DLSS 3.5 (zřejmě verze upscalingu), podpora Ray Reconstruction je také logická, ale na generování snímků to moc nevypadá, pokud stále platí, že má zařízení využívat čip T239 používající grafickou architekturu Ampere (RTX 30). Zelda údajně měla i výrazně kratší načítací časy, přechod z menu do hry měl být naprosto plynulý. Jaké přesně úložiště bude v konzoli použito, zatím nevíme.

Demo The Matrix Awakens, postavené na Unreal Enginu 5, údajně vypadalo stejně dobře jako na aktuálních konzolích od Sony a Microsoftu s tím, že ray tracing byl možná i lepší. To by dávalo smysl, protože čip od Nvidie by měl mít samostatná RT jádra, na rozdíl od APU od AMD, která pohání aktuální PlayStation a Xboxy. Musíme však brát v potaz, že minimálně The Matrix Awakens podle Natea běželo na dev kitu s podobnými specifikacemi jako finální verze, ne přímo konzoli jako takové. Nakonec dodává, že o zpětné kompatibilitě stále nemá nové informace.

Podle VGC by měla konzole dorazit v druhé polovině příštího roku, Eurogamer naznačoval, že by to potenciálně mohlo být dřív. Nate the Hate tvrdí, že slyšel něco o březnu 2024, ale neví, jestli jde o datum oznámení, nebo samotného vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama