Nové postavy ve Final Fantasy XV, nakupování a principy boje
Final Fantasy XV Novinka Nové postavy ve Final Fantasy XV, nakupování a principy boje

Nové postavy ve Final Fantasy XV, nakupování a principy boje

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2

Seznamte se s bratrem Luny a sestrou Gladia.

Reklama

Pravidelná dávka informací ohledně Final Fantasy XV byla v tomto týdnu rozšířena Square Enixem o několik novinek. Předně jde o potvrzení několika nových postav v podobě Rava Nox Fleureta a Iris Amicitie, dále SE představil možnosti volby dialogů, různé druhy obchodování, vedlejší úkoly a třeba kooperativní útoky. Oznámena byla i nová kampaň Carbuncle Surprise. Začneme ale od postav.

Nové postavy

Ravus Nox Fleuret

Ravus je Lunafreyin starší bratr, který ačkoli původně pracoval pro království Tenebrae, je nyní loajální říši Niflheim. Ravus se také objeví v celovečerním CG filmu Kingsglaive: Final Fantasy XV.

Iris Amicitia

Jde o Gladilovu mladší sestru, která z hlavního města utekla poté, co bylo království napadeno říší Niflheim a nyní žije ve městě Lestallum. S Noctem a Ignisem se zná již z dob svého dětství a jako přátelé si navzájem důvěřují. V nitru je velmi silnou osobností a i v těžké situaci dokáže vidět okolnosti pozitivně.

Iris se objeví v pětidílném speciálním anime k filmu Brotherhood: Final Fantasy XV jako dítě, konkrétně ve třetí episodě Sword and Shield. Ve hře Final Fantaysy XV již bude figurovat jako dospělá žena.

Možnosti dialogu

Každé pořádné rozsáhlé RPG se neobejde bez konverzace. Stejně tak to bude i ve Final Fantasy XV, ale zde narazíte také na dialogy, kdy budete muset vybrat odpověď z více možností. Následný rozhovor a jeho obsah, případně získané informace, se budou měnit v závislosti na vašich odpovědích.

Důležité obchody

Po celém světě Final Fantasy XV najdete roztroušeny různé typy a druhy obchodů (viz pravý obrázek výše). Jednotlivé obchody se výrazně odlišují svým vzhledem v závislosti na tom, kde se zrovna nacházíte a také bude rozdíl v tom, co budou mít na skladě.

Všeobecně se ale dá říct, že tady najdete různé předměty, nezbytné pro vaše putování. Od lektvarů, které vám doplní zdraví, až po suroviny, nezbytné pro vaření. Výběr věcí, které můžete porůznu koupit, je opravdu velký.

Získávání informací

Ve hře Final Fantasy XV najdete nejen obchody, ale také jídelny, kde můžete třeba zahnat hlad. Doporučuje se ale zastavit v restauracích nejen kvůli prázdnému břichu. Jsou to totiž vhodná místa pro získávání informací a také vedlejších úkolů (třeba takzvané Mobhunts).

Obchody se zbraněmi

Speciálními obchody jsou ty se zbraněmi. Vzhledem k tomu, že se nabízené zbraně budou významně lišit podle toho, kde se budete zrovna nacházet, měli byste automaticky zjistit, co mají nové obchody v nabídce a zkontrolovat nové zbraně.

Čerpací stanice

Hlavním dopravním prostředkem ve Final Fantasy XV je vaše auto. Stejně tak, jak si někteří lidé nedokážou život představit bez auta, budete se na něj spoléhat i zde. Ale musíte dávat pozor na nádrž, protože asi nechcete být imobilní. Než dojde benzín, měli byste zastavit u čerpacích stanic a naplnit nádrž.

Mobhunts

Kromě hlavních úkolů, které samozřejmě ovlivňují příběh Final Fantasy XV, existuje ve hře celá řada vedlejších questů. U informačních kanceláří, nebo v jídelnách, si můžete vybrat nějakou malou misi, známou jako Mobhunts, a díky těmto úkolům můžete získat různé odměny. Takto získané předměty nikde jinde nenajdete a stejně tak se zde můžete setkat s jinde neviděnými nepřátel. Jestli se ale questy rozhodnete plnit, záleží jen na vás.

Bitva a spojení útoků

Pokud v boji splníte určité podmínky, automaticky se aktivují kooperativní dovedností zvané jednoduše Links. Pro každou postavu je k dispozici široká škála variací a my si některé z nich představíme.

Link Attack - Ignis

Když Noctis použije k úspěšnému útoku kopí (musí mu ale zůstat v ruce), vyskočí zároveň Ignis vysoko do vzduchu a chytí toto kopí společně s Noctem a bodnou nepřítele ještě jednou s větší razancí.

Back Attack Link - Gladio

Pokud se vám podaří úspěšně napadnout nepřítele zezadu, provede Gladio automaticky Back Attack Link. Gladio chytne Nocta za ruku a zvedne ho do vzduchu. Noctis pak zaútočí znovu s větší razancí ze vzduchu.

Příkazy v bitvě

Kromě propůjčení si síly vašich spojenců, zmíněné Links, mohou hráči svým společníkům rozdávat instrukce a příkazy. Provádí se to prostřednictvím položky Commands a opět zde existují různé typy příkazů s různým efektem podle toho, komu je zadáte.

Star Shell - Prompto

Vystřelí kulku, která září jako hvězda a přitahuje pozornost nepřítele. Taky jej dokáže paralyzovat.

Tempest - Gladio

Gladio rozhýbe své tělo a když má v rukou svůj velký meč, vrhne se na okolní nepřátele. Následující Noctovy útoky jsou vždycky na 100% úspěšné.

Mark - Ignis

Ignis dokáže svými dýkami označit několik cílů, které pak určují, kde by měl Noctis zaútočit. Díky tomu se mezi jednotlivými cíli Noctis pohybuje velmi rychle a postupně na ně všechny útočí.

Square Enix of America navíc oznámili i novou kampaň Carbuncle Surprise, do které se dostane úplně každý, kdo si ze Square Enix Online Store předobjedná Final Fantasy XV (platí pouze v Severní Americe). Budete mít šanci získat digitální nebo fyzické ceny, včetně hlavní výhry, kterou je nové Audi Sedan. Více v traileru níže.

Final Fantasy XV vyjde celosvětově pro PlayStation 4 a Xbox One 30. září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama