Nové procesory budou podporovat výhradně Windows 10
Novinka Nové procesory budou podporovat výhradně Windows 10

Nové procesory budou podporovat výhradně Windows 10

Michal Burian

Michal Burian

42

Vzkazuje všem hráčům Microsoft.

Reklama

Windows 10 je pro mnohé hráče velmi vítaným operačním systémem. Najdou se ale tací, kteří nechtějí na novou verzi přejít a nejraději by zůstali u Windows 7, případně Windows 8.1 (u těch méně). Pokud do druhé skupinky patříte i vy, tak pro vás máme špatnou zprávu.

Microsoft oznámil, že všechny nové procesory budou podporovat výhradně Windows 10. Má se to týkat nové generace procesorů, které nebude možné využít pro starší verze Windows. Jako příklad uvádějí Kirby Lake, Qualcomm 8996 a AMD Bristol Ridge podporující pouze Windows 10.

Terry Myerson na blogu připomněl, že Windows 7 byl vytvářen před 10 lety, kdy ještě neexistovaly x86/x64 SOC procesory. Z toho důvodu je potřeba pro W7 vše emulovat, což je celkově velmi náročné.

Aby každý věděl, co jednotlivé verze Windows podporují, zveřejní Microsoft příští týden seznam podporovaných Skylake zařízení pro Windows 7 a 8.1.

Připomeňme, že Windows 7 budou podporovány a aktualizovány (ochrana nebo kompatibilita) do 14. ledna 2020 a Windows 8.1 do 10. ledna 2023.

Lze očekávat, že stejný přístup zaujmou i výrobci hardwaru. Starším verzím Windows tak tikají hodiny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama