Nové Resistance není na pořadu dne
Novinka Nové Resistance není na pořadu dne

Nové Resistance není na pořadu dne

Michal Burian

Michal Burian

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 3

Po Spider-Manovi nemají v Insomniac Games v plánu vytvořit novou akci ze série Resistance.

Reklama

Nezávislé kalifornské studio Insomniac Games velmi rádo spolupracuje se Sony. Pro výrobce konzolí PlayStation za svou historii vytvořilo Spyro the Dragon, Ratchet & Clank, Resistance a nedávno dokončilo dobrodružství pavoučího muže v oficiální hře Spider-Man. Poťouchlou dvojku v plošinovce Ratchet & Clank se podařilo v roce 2016 úspěšně přivést zpět k životu a jeden by čekal, že teď je na řadě akce Resistance. Třetí a zároveň poslední velký díl dorazil na pulty obchodů v září 2011, v té době na PS3.

Bohužel fanoušky Resistance zklameme. James Stevenson v rozhovoru pro australskou stránku Finder uvedl, že nemají v současné době v úmyslu pustit se do dalšího Resistance. Zároveň ale dodává, že existuje spousta lidí, kteří vzpomínají na Resistance z éry PS3, a on sám se naučil za ty roky říkat nikdy neříkej nikdy.

Pokud by došlo na nový díl, šlo by s největší pravděpodobností o restart značky, případně kompletní prequel, protože třetí díl ukončil příběh; lidstvo dokázalo zavřít portál do domovského světa Chiméry. O tom ale může rozhodnout leda sama Sony, jež vlastní práva na Resistance. Sony může pověřit vývojem klidně jiného studio. S tím by v Insomniac Games neměli problém. Ostatně už PSP hra Resistance: Retribution vznikla v Bend Studio a Resistance: Burning Skies pro Vitu zase v nStigate Games.

Tak uvidíme, zda sama Sony bude stát o oživení Resistance, které nám nebylo nabídnuto v podobě remasteru na PlayStationu 4. Nejspíš z důvodu horších prodejů. Nejvíce se dačilo prvnímu dílu s názvem Resistance: Fall of Man, Resistance 2 měl téměř o polovinu horší prodeje a Resistance 3 ještě méně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama