Nové video z Battlefleet Gothic: Armada 2
Battlefleet Gothic: Armada 2 Novinka Nové video z Battlefleet Gothic: Armada 2

Nové video z Battlefleet Gothic: Armada 2

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

Platformy Windows PC

Ukazuje, jak bude vypadat souboj.

Reklama

Real-time strategie Batlefleet Gothic: Armada 2 je vytvořena podle stolní hry od Game Workshop a zaměřuje se na epické bitvy z vesmíru brutálního Warhammeru 40 000. Nyní nám vývojáři ze studia Tindalos Interactive poskytli nové video Battle Overview Part 1 a jak název naznačuje, soustředí se především na samotný souboj. Už po prvních pár sekundách videa je jasné, že bitvy budou obrovské, výbušné a hodně strategické. Navíc celé grafické pojetí vypadá naprosto úžasně.

Video je jen první částí z několika dalších připravovaných. Tento první díl je primárně zaměřen na rozdílnosti mezi frakcemi a jejich využití v samotné bitvě. Frakcí bude dostupných 12 a každá má být speciální. Rozdílnost by měla být prakticky ve všem a bude potřeba správně využít jejich předností k naklonění výsledku boje na vaši stranu. Některé frakce tak využívají třeba schopnost rozložit jiné lodě nějakou nákazou, další jsou specialisté pro využívání biozbraní pro zničení protivníka zblízka. Důležitým prvkem je i samotné manévrování, které se samozřejmě u jednotlivých frakcí liší. Každý jinak využívá prostředí, každý má jiný druh maskování, jiný druh zbroje atd. Důležité by proto mělo být i využívání skautů, abyste do boje nešli doslova slepí. Samotný boj pak vypadá úžasně, i když na první pohled možná trochu zmatečně. Na hrací ploše se toho děje opravdu hodně, všude lítají lodě, pulsují vlny, lodě jsou ukryté v pestrobarevných štítech a všude všechno vybuchuje. Ukázka však svůj účel splnila dokonale a jsem naprosto připravený dát své peníze vývojářům, abych si tuto skvěle vypadající strategii mohl zahrát.

Battlefleet Gothic: Armada 2 vychází 24 ledna na PC. Vyzkoušet si jí však budeme moci už zanedlouho, a to ve dvou beta testech. První startuje už 5. prosince, ten se zaměří pouze na multiplayer. Zahrne všech 12 frakcí a obsahovat bude multiplayerový progres, skirmish, 1v1, 2v2 a vlastní hry. V druhé vlně testování se podíváme naopak na singleplayer. K dispozici bude například progres kampaně, první sektory dvou kampaní a stavba lodí. Podmínkou pro vstup do bety je si hru předobjednat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama