Nové záběry z NieR: Automata
NieR: Automata Novinka Nové záběry z NieR: Automata

Nové záběry z NieR: Automata

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Detailně se můžete seznámit s androidy 2B, 9S a A2.

Reklama

Square Enix chystá tento rok vydat na konzoli PlayStatin 4 novou akční hru ze světa NieR. Jde o NieR: Automata, jejímž hlavní hrdinou, nebo spíše hrdinkou, je android ženského vzhledu s označením 2B. K vydání hry má dojít také na západě, ale prozatím neznáme ani přibližné termíny, kdy se tak stane.

Nedávno se ale v Tokiu konal koncert, spojený s debatou ohledně hry NieR Music Concert & Talk Live, kde byl mimo jiné předveden nový trailer, ukázky ze hry a byly uveřejněny nové informace i o jednotlivých postavách Nieru: Automata.

Celkem překvapením bylo oznámení vydavatele ohledně doprovodné PS3 verzi této hry. Jde o titul Nier: Replicant, dostupný v Japonsku přes PlayStation Now. Od 22. dubna do 16. května navíc bude tato hra k dispozici s 80 % slevou, což ve finále znamená částku 200 jenů za 30 denní nebo 360 jenů za 90 denní "zápůjčku" hry (asi 45 a 80 Kč). Přitom plná cena hry je 1000 jenů za 30 dnů a 1800 jenů za 90 dnů hraní (tedy asi 220 a 340 Kč).

Než se pustíme do videí, představíme si ještě jednotlivé postavy hry:

Model 2B (oficiální označení YoRHa No. 2, Model B, "2B") je všestranný bitevní android, nasazený jako člen automatizované pěchoty YoRHa. "Ona", nebo spíše to, je vybavena pro boj na krátkou vzdálenost mečem, ale může zaútočit také na dálku díky podpůrnému bojovému systému Pod. Její oči jsou převážnou dobu zakryty standardním vojenským hledím. Členové družstva YoRHa se vzdali svých jmen a jsou označováni pouze svým číselným kódem a ačkoli výrobní předpisy zakazují jakékoli projevy emocí, má každý model svou vlastní jedinečnou osobnost, přičemž zrovna 2B je poměrně klidným a poslušným typem.

Dalším androidem ve hře je 9S (oficiální označení YoRHa No. 9, Model S, "9S"). Tento typ je sice vybaven prostředky pro útok, ale specializuje se průzkum a prošetřování. Je to člen automatizované pěchoty YoRHa, který také vyniká v hackování a celkově sběru informací. "Povahově" jde o relativně více emocionální a také přátelský typ.

Posledním typem je A2 (oficiální označení YoRHa Model A, No. 2, "A2"). V rámci automatizované pěchoty YoRHa jde o prototyp, který se v současné době nepoužívá a který se specializuje na útoky na blízku. Tento typ se používal převážně před nasazením formálních modelů, jako jsou například 2B a 9S. Tento model toho moc nenamluví a vždy jedná sám.

Obrázky všech tří androidů najdete v galerii.

Během Tokijské akce také tvůrci potvrdili, že hra poběží v rozlišení 1080p a při 60 snímcích za sekundu. Níže se už konečně můžete podívat na nové záběry z hraní a na nový trailer.

Trailer

Gameplay část 1

Gameplay část 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama